Somali'de Erdoğan'a destek gösterisi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar nedeniyle Başbakan Erdoğan'a destek gösterisi düzenlendi.

Somali'de Erdoğan'a destek gösterisi
Somali'de Erdoğan'a destek gösterisi
GİRİŞ 20.06.2013 16:14 GÜNCELLEME 20.06.2013 20:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar nedeniyle Başbakan Erdoğan'a destek gösterisi düzenlendi.

Somali Öğrenci Birliği'nin düzenlediği gösterilerde, Türk bayrağı ve Erdoğan'ın posterlerini taşıyan göstericiler, Türkiye ve Türk halkına destek veren, Erdoğan hükümetinin Somali'ye ekonomik ve siyasi alanda verdiği desteği öven sloganlar attı.

Birliğin Başkanı Muhammed Abdullah AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın başbakanlık ettiği Türkiye, Somali halkı için çok şey yaptı ve kıtlık günlerinde Somalililerin yanında oldu" dedi.

Türkiye'nin İslam ülkelerinde büyük bir rol oynadığını belirten Abdullah, Türkiye'de meydana gelen gösterilerden ötürü duyduğu üzüntüyü,  "Erdoğan sadece kendi ülkesinin ekonomisi düzeltmekle kalmadı diğer ülkelere de yardım elini uzattı, özellikle de Somali'ye çok büyük yardımlarda bulundu. Böyle bir ülkede bu tarz gösterilerin yaşanması çok üzücü " sözleriyle dile getirdi:

Gösteriye katılanlardan Amine Ömer, "Bize ve dünyadaki muhtaçlara yardım elini uzatan Erdoğan bütün bunları hak etmiyor" diyerek Türk halkından başbakanının yanında yer almasını istedi.

Ömer, Türkiye'nin bölgede küçümsenemeyecek bir güç haline geldiğini ve bu gösterilerin arkasında İslam'ın yükselişini istemeyen düşmanların olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • kadir keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    BENİM ÜLKEMİ MAZLUM MİLLETLERİN UMUDU YAPAN.... göz bebeğimiz sevgili başbakanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN...kendini OSMANLInın torunları olarak gören bu aziz millet seni işte bu yüzden seviyor..
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    DIŞARIDAKİ KARDEŞLER . içimizdeki irlandalılar !!
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 10 yıl önce Şikayet Et
    somalideki ablam öğrenmiş ama ... somalideki ablam öğrenmiş ama içimizdeki kör, sağır ve dilsizler öğrenememiş. Yarabbim içimizdeki hainlerin ufkunu aç. ıslah eyle.
    Cevapla
  • ramazan akgul 10 yıl önce Şikayet Et
    anladilar. Dışardakiler onu anladılarda içerdekiler yanı ülkemizdekiler onu hala anlayamıyorlar maalesef,bu ülkede ne kadar çok demokrat insan varmış meğer.Darbelerde yada zoru görünce sinenler ,şimdi hep bir ağızdan tempo tutuyorlar,Ama mazlumların ve mıtıng meydanında o yaşlı amcanın duası var ya işte Allahın iznıyle o butun hesapları boşa çıkaracaktır inşaallah.
    Cevapla
  • metin yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğana karşı çıkanlar . İstanbulun kalbur üstü boynu kalın; Beşiktaş, Etiler, Şişli, Nişantaşı ve Alevi Kıızlbaş vatandaşların olduğu Gazi mahallesi, 1 Mahallesi gibi yerlerdir. Erdoğanı destekleyenler de Somali gibi Vahşi Batı tarafından hakları gaspedeilen bölgelerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım