Cezayir'de 3 günlük yas ilan edildi

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, Cezayir Havayolları'na ait uçağın düşmesi nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan etti.

Cezayir'de 3 günlük yas ilan edildi
Cezayir'de 3 günlük yas ilan edildi
GİRİŞ 25.07.2014 18:46 GÜNCELLEME 25.07.2014 18:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Cezayır uçağının 116 yolcusuyla Burkina Faso-Cezayir seferini yaptığı sırada düşmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Buteflika bugünden başlamak üzere 3 gün yas ilan edilmesine karar vermiştir" denildi.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan havalanan uçak ile kalkıştan 50 dakika sonra irtibatın koptuğu ve olumsuz hava koşulları nedeniyle düşmüş olabileceği açıklanmıştı.

Burkina Faso Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gilbert Diandiera, yaptığı açıklamada, uçağın Burkina Faso'nun Djibo kentinin 140 kilometre kuzeydoğusunda Mali topraklarına düştüğünü belirtmişti.

Cezayir Havayolları tarafından daha önce yapılan açıklamada, en son Mali'nin Gao şehri üzerinde sinyal alınan ve 6 Cezayir, 50 Fransa, 24 Burkina Faso, 8 İspanya, 8 Lübnan, 6 İspanya, 5 Kanada, 4 Almanya, 2 Lüksemburg, 1 Mali, 1 Belçika, 1 Nijerya, 1 Kamerun, 1 Mısır, 1 Romanya, 1 Ukrayna, 1 İsviçre vatandaşının olduğu uçakta, 4 farklı ülke vatandaşının daha bulunduğu ve bu konudaki araştırmanın devam ettiği bilgisi verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    BU BİR OYUN. Bu uçkaların düşmesine anlam veremiyorum bir haftada 3 uçak ve bugün br helikopter düştü Hindistanda İlginç...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı