ABD'den 'bağımsız Kürt devleti' uyarısı

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkanı Mesud Barzani'nin 'sonraki adım Bağımsız Kürt Devleti olacak' açıklamasına Washington'dan tepki geldi.

ABD'den 'bağımsız Kürt devleti' uyarısı
ABD'den 'bağımsız Kürt devleti' uyarısı
GİRİŞ 16.04.2014 16:54 GÜNCELLEME 16.04.2014 16:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jean Psaki, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması çağrısını yaptı. Olağan basın toplantısında konuşan Psaki, Barzani'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Irak'ın toprak bütünlüğü korunmalıdır. Federal, demokratik, çoğulcu ve birleşik Irak'a destek veriyoruz. Tüm taraflar da bu amacın gerçekleştirilmesi için çaba sarf etmeli." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • burak burak 10 yıl önce Şikayet Et
    kürt yönetimi kurarken zannediyorlardı ki; türkiyeden oraya toprak koparabilecekler,. şimdi anladılar ki, orası yakın zamanda türkiyeden toprak koparmak yerine, top yekün türkiyeye katılmak üzere, bu hırçınlıkları o yüzden, yoksa ırak ın toprak bütünlüğü amerikanın umurunda mı san ki? seyredin, görün.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    MOLLA MUSTAFA BARZANİ'DE AMERİKA'NIN DESTEĞİ İLE DEVLET KURMAK İSTEMİŞTİ.... Ama ömrü vefa etmemişti.Amerika'ya inandığı için hep macera yaşamıştır.Oğlu da onun izinde gitmektedir.
    Cevapla
  • umutoo 10 yıl önce Şikayet Et
    slm. senin sölemeyle olunmaz devlet kürtler kendi devletini kuracak
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . 1.dünya savaşını ardında haritalar çizenler yakın zamanda artık dahada küçük devletler oldması içinde çalışmalar yaparken bir yandanda inkar etmeleri 2. yüzlülük sınırlarını aşmış durumdalar . amaç israil güvenliği için daha küçük yönetilebilir parcacıklar .. ABD BU BEYANI SİLAH VERİPDE SAKIN KULLANMA BEYANINA ÖRTÜŞÜYOR
    Cevapla
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    SENİ. yalancı amerika kur kürdistanı ondan sonra ırakın bütünlüğü,hadi ordan şeytan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto