Obama'ya rağmen tartışmalı ziyareti başlıyor

İsrail'deki seçimlere iki hafta kala Başbakan Netanyahu'nun Beyaz Saray'ın tepki gösterdiği tartışmalı ABD ziyareti başlıyor.

Obama'ya rağmen tartışmalı ziyareti başlıyor
Obama'ya rağmen tartışmalı ziyareti başlıyor
GİRİŞ 01.03.2015 17:15 GÜNCELLEME 01.03.2015 17:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Netanyahu Kongre’den önce İsrail lobi kuruluşu AIPAC’te bir konuşma yapacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’de Beyaz Saray tarafından ‘protokollerin ihlâli’ olarak tanımlanan iki günlük Washington ziyareti çerçevesinde pazartesi günü İsrail lobi kuruluşlarından Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nde (AIPAC) bir konuşma yapacak.

Obama'nın 'yabancı bir ülkedeki seçimleri etkiliyor görünümünden kaçınmak' amacıyla görüşmeyi reddettiği ziyarette Netanyahu, Salı günü ABD Kongresi’ne hitap edecek.

Netanyahu ziyaret öncesi İsrail’in Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington’a ‘tarihi ve önemli bir görev' için gittiğini söyledi.

Kerry'den açıklama

Netanyahu'nun Kongre'deki konuşması öncesinde ABC'nin 'This Week' isimli programına katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı'nın Kongre'de konuşabileceğini, ancak bu konuşmanın "siyasi bir futbol oyununa dönüşmemesini" umduğunu söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    abd=israil sonuç dünyanın kana bulanması pazartesi gününden itibaren tüm dünya katillerin kendini ifşaasına şahid olacak ama yinede kimse oralı olmayacak çünkü kitleler zombileştirildi onursuzlaştırıldı evet deccal bunu başarmış görünüyor süfyan bu sürece tam destek veriyor mehdi yi geciktiriyor ama hesaplarının tutmayacağını kazdıkları kuyuya tepe takla gideceklerini biliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek