Mahkeme Trump'ın göçmen kararını askıya aldı

New York federal mahkemesi, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya aldı.

Mahkeme Trump'ın göçmen kararını askıya aldı
Mahkeme Trump'ın göçmen kararını askıya aldı
GİRİŞ 29.01.2017 07:37 GÜNCELLEME 29.01.2017 07:38
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD'de bir federal mahkeme 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesine karar verdi.

ONARILAMAZ BİR ZARARA NEDEN OLABİLİR

New York federal mahkemesinde görülen duruşmada, Federal Hakim Ann Donnelly, sınır dışı kararının "onarılmaz bir zarara" neden olabileceği gerekçesiyle ABD'ye girişlerine sınırlama getirilen ülkelerin vatandaşlarının geçici olarak ABD'de kalması yönünde karar aldı.

İKİ IRAKLI GÖZALTINA ALINMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini askıya alan ve Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamenin cuma günü yürürlüğe girmesinin ardından New York'ta John F. Kennedy Havalimanı'nda iki Irak vatandaşı göz altına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Göreyim seni trump parçala şu abd yi. Hadi koçum
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Buda bir oyundur. Diyceklerki bak bizde mahkeme bağımsız. her başkan istediğini yapamaz demeye getiriyorlar.
    Cevapla
  • gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede tam tersi oluyor yabancılar birinci sınıf vatandaş bu ülkenin gerçek sahibi türkler ise ikinçi sınıf vatandaş yerine konuyor mesala ermeniler bu ülkede cogu kacak çalışıyor ve kendi ülkesine dolar gönderiyor digerleri ise suriyeliler askerlerimiz suriyede ölürken suriyeli gençler keyif yapıyor
    Cevapla
  • köyün hocası 7 yıl önce Şikayet Et
    trampı destekliyorum..müslümanları koymasın abd ye..belki biz müslümanlar da aklımızı başımıza alıp abd ve ab yi söker atarız bu coğrafya dan.. bu beş ülke de karar alıp abd vatandaşlarını sokmasın ülkelerine..
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak gelişmeleri endiseyle takip ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar