WikiLeaks CIA'in gizli silahını deşifre etti

WikiLeaks’in ‘Yedinci Kasa’sından CIA’nın siber saldırı programı çıktı.

WikiLeaks CIA'in gizli silahını deşifre etti
WikiLeaks CIA'in gizli silahını deşifre etti
GİRİŞ 04.08.2017 08:24 GÜNCELLEME 04.08.2017 08:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kamuoyuyla paylaşılan belgelere göre Amerikan istihbaratı, bilgisayarlara bağlı kameraları ve mikrofonları olası bir operasyon sırasında devre dışı bırakabiliyor

Hükümetlerden, istihbarat servislerinden ve finans kurumlarından sızdırlan belgeleri yayımlayan internet sitesi WikiLeaks, Amerikan istihbaratının siber saldırılarını konu alan yedinci dalga bilgileri yayımladı. WikiLeaks'in "Yedinci Kasa Dairesi" adı altında yayımladığı belgelere göre CIA bilgisayarları hack'leyerek kamera ve mikrofonların kontrolünü ele geçirebiliyor, bilgisayarların bağlantılarını kesebiliyor.

CIA'NIN CASUS YAZILIMI

"Dumbo" adı verilen siber saldırı yöntemi, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows'u hedef alıyor. En eskisi 25 Haziran 2012 tarihine ait olan belgelere göre CIA'nın casus yazılımı, 32 bitlik Windows kullanan herhangi bir bilgisayara USB bellek bağlanarak bulaştırılabiliyor. Yazılım ilk olarak bilgisayara bağlı tüm mikrofonları, kameraları ve benzeri takip cihazlarını tespit ediyor. Daha sonra da isteğe göre kamera ve mikrofonları kapatabiliyor ya da kayıtlarını bozabiliyor. Güvenlik sistemlerinin bağlı olduğu bilgisayarların ağ bağlantıları da bu yazılım sayesinde çökertilebiliyor.

DELİLLERİ YOK EDİYOR

Uluslararası basına yansıyan haberlere göre, CIA'in bu programı ajanların operasyon düzenlediği yerlerdeki güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmak veya delilleri ortadan kaldırmak amacına hizmet ediyor. WikiLeaks bu yıl içinde CIA'in, IOS ve Linux gibi işletim sistemlerine nasıl sızdığını ve bilgisayarda yer alan bilgilere ulaştığını anlatan bir dizi belge daha yayımlamıştı. Yedinci dalganın daha önceki sızıntılarında Android cihazlarda alınan ve gönderilen SMS'leri hedef alan bir CIA projesi ile Rusya ve Çin'e ait olduğundan şüphelenilen kötücül yazılımlar konusunda analizler yer de almıştı.

YORUMLAR 4
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve bazı ülkeler windows'dan uzak duruyorlar. Hem güvenlik gerekçesi ile hem de ABD emperyalizm değirmenine su taşımamak adına. Türkiye hızla Windows ve benzeri ürünleri kullanmayı bırakıp linux veya kendi işletim sistemini yapmalı ve Kamu Kurumlarına mecbur tutmalı.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah bunları tez günde tez saatte kahretsin perişan etsin halak etsin inşallah.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    parantez içinde kobani derken? tek bir ismi var Ayn el Arap kime neyi anlatmaya çalışıyosunuz!
    Cevapla
  • Silmiştir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani cıa fetö delillerinide silmiş olabilir kendi elemanını mutlak koruyordur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor