Sandy Kasırgası'nın ABD'ye faturusı ağır

ABD'nin doğu yakasında etkili olan Sandy kasırgası nedeniyle ülkede ölenlerin sayısı 39'a yükseldi. Ülkede 15 binden fazla uçak seferi iptal edildi. New York metrosu, 108 yılın en ağır hasarını aldı.

Sandy Kasırgası'nın ABD'ye faturusı ağır
Sandy Kasırgası'nın ABD'ye faturusı ağır
GİRİŞ 30.10.2012 21:26 GÜNCELLEME 31.10.2012 13:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yetkililer, Sandy kasırgasında, çoğu devrilen ağaçlar yüzünden 39 kişinin yaşamını yitirdiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

FlightAware'in internet sitesinden yapılan açıklamada, 15 binden fazla uçak seferinin iptal edildiği belirtilerek, New York metrosunun 108 yıllık tarihinin en ağır hasarını aldığı bildirildi.

New York metrosunda tünelleri su basarken, metronun yeniden açılabilmesi için elektrik donanımının temizlenmesi gerektiği vurgulandı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, metronun ne zaman açılacağı konusunda bir ''Takvimleri'' olmadığını, otobüs seferlerinin ise yarın başlamasını umduğunu ifade etti.

Bloomberg ayrıca New York'un büyük bölümüne elektriğin 2 ya da 3 gün içinde verileceğini belirtti.

New York'taki 3 büyük havaalanı da pistlerini sel bastığı için kapalı.

New York Menkul Kıymetler Borsası, 2 günlük kapanışın ardından yarın yeniden açılacak. Borsa, bundan önce en son 1888 yılında iki gün süreyle kapanmıştı.

New Jersey Valisi Chris Christie, düzenlediği basın toplantısında, New Jersey-New York hattında çalışan Path banliyö treni hizmetinin de 7 ila 10 gün süreyle durdurulacağını kaydetti.

Bu arada, ABD Enerji Dairesi, 8 milyon ev ve iş yerine elektrik verilemediğini açıkladı.

Appalaş Dağları'nda yoğun kar yağışına neden olan Sandy kasırgasının, yönünü New York'un batısına çevirerek, Kanada'ya ilerlemesi bekleniyordu.

Sandy kasırgası, Karayipler'de de 69 kişinin ölümüne neden olmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Şikayetname 11 yıl önce Şikayet Et
    ilahi ikaz ?. orada yaşayanların 100% ü müslüman olsa ve şu anki amerikadan 10 kat daha gelişmiş ve güçlü olsa yine bu olurdu. çünkü bu ilahi bir mesaj değil, bir doğa olayı.
    Cevapla
  • osman akyüz 11 yıl önce Şikayet Et
    pakistan da da sel var!!!!. her gün abd de olan sel felaketi manşetlerde, ama müslüman kardeş ülke pakistan daki sel felaketinden ses seda yok. sandy 39 kişiyi öldürmüş abd de, ama pakistanda 455 kişi selden hayatını kaybetmiş. üstelik muhafazakar sitelerde de tek kelam edilmiyor, hepimize yazıklar olsun..
    Cevapla
  • Kenan 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH`in herseye gücü yeter. “mutlak hükümranlık elinde olan ALLAH, yüceler yücesidir ve o’nun her şeye gücü yeter.” (mülk: 1) “karada ve denizde olanı da o bilir. o’nun ilmi dışında bir yaprak dahi düşmez.” (en’am: 59) super gücde ne oluyormuski mu ayetleri okuyunca hepsi bos bir teneke
    Cevapla
  • everest 11 yıl önce Şikayet Et
    yapanın yanına kâr kalmaz.... işte amerika işte sandy. güzel bir söz vardır. alma mazlumun ahını çıkar sandy le sandy le....
    Cevapla
  • feyzi kanra 11 yıl önce Şikayet Et
    ister inanın ister inanmayın. şımaran bir kavme yapılan ilahi ikaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi