Afganistan'da çatışmalar: 48 ölü

Taliban militanları, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Varduç ilçesindeki polis karakollarına saldırdı.

Afganistan'da çatışmalar: 48 ölü
Afganistan'da çatışmalar: 48 ölü
GİRİŞ 05.05.2015 17:27 GÜNCELLEME 05.05.2015 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, militanların, Varduç'un Peş, Başend, Mekteb Zu ve Sufiyan bölgelerindeki polis karakollarına eş zamanlı saldırı düzenlemelerinin ardından çatışma çıktığı bildirildi.

Saatler süren çatışmalarda 35 militanla 13 polisin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, ölen militanların arasında Taliban'ın bölgedeki etkili komutanlarından 5'inin bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, çatışma sonucu 17 polisin yaralandığı kaydedilirken olayın ardından kaybolan 10 polisin karakola döndüğü aktarıldı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırılarda 32 polisin yaşamını yitirdiğini, 19'unun yaralandığını ve 17'sinin de Taliban tarafından esir alındığını iddia etti. Mücahit, 10 polis karakolunun da Taliban kontrolüne geçtiğini öne sürdü.

Badahşan'ın Corm ilçesinde de yaklaşık bir ay önce Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 30 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • MUSTAFA 8 yıl önce Şikayet Et
    şu halinize bi bakın yazık çok yazık kendinizi kullandırıyorsunuz haberiniz yok müslümam müslümanın kardeşidir bir daha hatırlatayım size..başka da yorum yapmıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası