Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit

Kuzey Kore, Kore Yarımadası'nda ortak askeri tatbikat yapan ABD askerleri ve Güney Kore'yi açık bir dille uyardı.

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit
Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit
GİRİŞ 27.03.2017 16:55 GÜNCELLEME 27.03.2017 17:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore, Kore Yarımadası'nda ortak askeri tatbikat yapan ABD askerleri ve Güney Kore'yi uyardı. Kuzey Kore ordusundan yapılan açıklamada ''tatbikatın sürmesi halinde uyarı yapmadan saldırı düzenleyebilecekleri'' belirtildi.

''UYARI YAPMADAN VURURUZ''

Resmi haber ajansı KCNA tarafından duyurulan açıklamada "ABD ve Güney Kore'nin kukla güçleri, Kuzey Kore'ye yönelik 'özel operasyona' ve 'önleyici saldırı'ya katıldıkları sürece Kuzey Kore ordusunun uyarı yapmadan herhangi bir anda ölümcül darbe indireceğini akıllarında tutmalı. Ordu haydutlar sürüsünün halkımızı hançerleme girişimlerini pasif bir şekilde izlemeyecek" dendi.

''ORDU ACIMASIZCA EZMEKTE KARARLIDIR''

Açıklamanın devamında "Genelkurmay Kuzey Kore'nin, düşmanın eylemlerini kendi tarzındaki özel operasyon ve önleyici saldırı ile acımasızca ezmekte kararlıdır. Artık ABD emperyalistlerinin ve Güney Koreli savaş manyaklarının özel operasyonunun Kuzey Kore liderliğinin onurunu zedeleme amacı taşıdığı daha açık hale geldi ve hatta 'önleyici saldırı' adlı tehlikeli girişimleri ortaya çıktı" ifadeleri kullanıldı.

ABD son olarak Güney Koreli askerlerle birlikte Pyongyang yönetimin kimyasal silah stoğunu imha etmek için tasarlanmış bir ortak askeri tatbikat yapmıştı.

YORUMLAR 8
  • Yiğen 7 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük enişteyi.
    Cevapla
  • süzer başaran 7 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda atacaklar birbirine bi şey,ortalğı talan edecekler.Bana kalırsa ne amerika ne kuzey kore,ikisi de yenişemezler.Bu savaşın kazanan tarafı olmaz.
    Cevapla
  • Alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Umarım kuzey Kore ,AB,nin başına bela olur.
    Cevapla
  • Veterinercan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bismillahirrahmanirrahim İşte böylece işledikleri günahlardan ötürü zalimlerin bir kısmını diğer bir kısmının peşine takarız. / Enam 129
    Cevapla
  • TALHA 7 yıl önce Şikayet Et
    vur lan vur artık şu amerikaya 2-3 tane salla,kendi dertlerine düşsünlerde dünyaya barış ve selamet gelsin,hadi vur yeter konuştuğun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü