Flaş açıklama: Gizli planı var, cüret ederlerse...

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi'nin yardımcısı Kim In-ryong, nükleer kriz ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Flaş açıklama: Gizli planı var, cüret ederlerse...
Flaş açıklama: Gizli planı var, cüret ederlerse...
GİRİŞ 17.10.2017 11:48 GÜNCELLEME 17.10.2017 11:48
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Kim In-ryong, BM Genel Kurulu'nun silahsızlanma komitesinde yaptığı açıklamada Kore Yarımadası'ndaki durumun ''sonucu belli olmayan' bir seviyeye geldiğini belirterek, "Her an bir nükleer savaş çıkabilir'' dedi.

Kuzey Koreli diplomat yaptığı açıklamada 1970'lerden bu yana ABD'nin 'bu derece aşırı ve doğrudan nükleer tehdidine' maruz kalan tek ülkenin kendileri olduğunu belirterek Kuzey Kore'nin kendini savunma amacıyla nükleer silaha sahip olmasını savundu.

'DAHA TEHLİKELİ OLAN ABD'NİN GİZLİ PLANI'

Her yıl ABD ve Güney Kore'nin 'nükleer varlıkları' da kullanarak gerçekleştirdiği geniş çaplı askeri tatbikatlara işaret eden Kim, daha tehlikeli olanın ise "ABD'nin Kuzey Kore liderliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan gizli planı" olduğunu söyledi.

Kim, bu yıl ülkesinin 'nükleer devlet olmayı tamamladığını' ve böylece 'aralarında atom bombası, hidrojen bombası ve kıtalararası balistik füzelerin de olduğunu çeşitli menzillerde nükleer atış vasıtalarına sahip olarak tam donanımlı bir nükleer güç olduğunu' da söyledi.

'ABD'NİN NÜKLEER TEHDİDİ YOK EDİLMEDİKÇE GÖRÜŞMEYİZ' 

Ülkesinin nükleer ve füze cephanesini 'değerli startejik varlık' olarak tanımlayan Kim, "ABD'nin düşmanca politikası ve nükleer tehdidi layıkıyla yok edilene kadar nükleer silah ve balistik füzelerimizi hiçbir şart altında görüşme masasına getirmeyeceğiz" dedi.

'ABD BUNA CÜRET EDERSE…'

Kuzey Koreli diplomat "ABD anakarası atış menzilimizde ve eğer ABD bizim kutsal topraklarımızın bir santimini bile işgal etmeye cüret ederse dünyanın herhangi bir yerinde ağır cezamızdan kaçamayacak" diye konuştu.

YORUMLAR 44
  • kara murat 6 yıl önce Şikayet Et
    sen saldırırken adamlar elmamı atacak? Bir de k.korenin üstüne bu kadar gidilmesinin altında yatan sebeb ne? abd ilk önce bunu açıklasın...
    Cevapla
  • Pala 6 yıl önce Şikayet Et
    K.kore maşa abd şuanda cin ile derdi var k.kore cinin 1 numaralı oyuncusu çok iyi oynuyor nükleer silahı vardır hemde abd nin hayel bile edemeyeceği kadar o yüzden havlayip duruyor abd girsinde görelim skar girmek laf dalaşı sadece
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    kuzey kore ile bir durum olursa eğer kuzey kore için yardım etmezsem namerdim bu dünyanın bir ucundan gelip dünyanın her yerinde terörü destekleyen baş terörist abd hoşgörüden anlamaz güçten ve savaştan anlar. amerika israil ve ingiltere dünya için kötü huylu bir bir kanserdir
    Cevapla
  • akenaton 6 yıl önce Şikayet Et
    3.dunya savasina baslangic abd halki inandirmasi gerek irak savasinda oldugu gibi
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    k.kore enin sonunda düşecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı