Cinsel istismara rekor tazminat

Hollanda'da, Katolik Kilisesine bağlı farklı kurumlarda geçmişte yaşandığı ileri sürülen cinsel taciz olaylarını araştıran komisyonun hazırladığı raporda yer alan kurbanlara, 10 milyon avrodan fazla tazminat ödenecek.

Cinsel istismara rekor tazminat
Cinsel istismara rekor tazminat
GİRİŞ 09.05.2013 14:28 GÜNCELLEME 09.05.2013 14:28

Bağımsız komisyonun başkanı Wim Deetman, yaptığı açıklamada, ödenmeye başlanan tazminatların toplam tutarının 10 milyon avroyu aşacağını bildirdi.

Deetman, kurbanlara şu ana kadar 3,7 milyon avro ödendiğini, buna karşılık söz konusu tazminat dosyasının yarısından fazlasının ise henüz gözden geçirilmediğini belirtti.

Kilisenin söz konusu meblağı nasıl temin edeceğinin kendisini ilgilendirmediğini ifade eden Deetmean, ortada çözülmesi gereken büyük bir sorun olduğunu vurguladı.

Wim Deetman, Katolik Kilisesi'nin yeni istismarları önlemek için tedbirler alması gerektiği üzerinde de durdu.

Hollanda'da gündemi uzun süre meşgul eden iddialarla ilgili araştırma yapan "Deetman Komisyonu", açıkladığı raporunda, geçmişte Katolik Kilisesi'ne bağlı okullar, yetimhaneler ve enstitülerde kalan binlerce çocuğun cinsel tacize uğradığını ortaya koymuştu.

Yaklaşık 34 bin kişiyle görüşülerek hazırlanan raporda, yetkililerin sorunu çözmeyi başaramadığı ve mağdurlara yardım edilmediği dile getirilmişti. Hollanda Katolik Kilisesi, söz konusu raporun kamuoyuna açıklanmasından sonra mağdurlar için bir fon oluşturmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?