Sergey Lavrov: Rusya izeole edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'yı tüm dünyadan izole etmeye yönelik girişimlerin geleceğinin olmadığını savundu.

Sergey Lavrov: Rusya izeole edilemez
Sergey Lavrov: Rusya izeole edilemez
GİRİŞ 21.04.2014 16:49 GÜNCELLEME 21.04.2014 16:49

Lavrov, Mozambik Dışişleri Bakanı Dışişleri Bakanı Oldemiro Baloi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ukrayna'nın doğusunda devam eden protestolar ile ABD ve Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı tutumuyla ilgili soruları cevapladı.

"Rusya'yı tüm dünyadan tamamen izole etme çabaların hiçbir geleceği yoktur" değerlendirmesinde bulunan Lavrov, şöyle devam etti:

"Rusya'yı dünyanın geri kalanından izole etmek mümkün degildir, çünki biz, her şeyden önce büyük, bağımsız ve ne istediğini bilen ülkeyiz. Dünya ülkelerinin büyük kısmı Rusya'nın izole edilmesine yönelik çağrıları desteklememektedir."

Her ülkenin kendi siyasal pozisyonunu tayin etme hakkı bulunduğuna dikkati çeken Lavrov, "İzole etme politikalarının kimseye en ufak bir fayda sağlamadığını" savundu.

Kısa süre ABD basınında, Washington yönetiminin Moskova ile ilişkilerin tamamını yeniden gözden geçirmekte olduğuna dair haberler çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor