Ukrayna lideri Angela Merkel'i aradı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Ukrayna lideri Angela Merkel'i aradı
Ukrayna lideri Angela Merkel'i aradı
GİRİŞ 21.07.2014 07:25 GÜNCELLEME 21.07.2014 07:25

Ukrayna Devlet Başkanlığı basın servisinden yapılan açıklamada Poroşenko, Merkel'e, Malezya yolcu uçağının ülkenin doğusunda düşürülmesiyle igili güvenilir bir uluslararası soruşturmanın yürütülmesi ve uzmanların çalışması için gerekli her şeyi sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların soruşturmanın yürütülmesini engellemeye devam ettiğini savunan Poroşenko, Almanya Başbakanı Merkel'i, teröristlerin bu tür eylemlerini kınayarak "Donetsk ve Lugask Halk Cumhuriyetleri"ni terörist örgütler olarak tanımaya çağırdı.

Poroşenko, "Ölenlere ait kişisel eşyaların yağmalanması, kredi kartlarının çalınması, teröristlerin ölü bedenlere davranışı, insan ahlakının ötesinde" dedi. Başbakan Merkel, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Öte yandan Poroşenko, Ukrayna ordusunun Rusya'nın teröristlere verdiği desteğe rağmen Donbass bölgesini teröristlerden temizlemeye devam ettiğini açıkladı.

Poroşenko, Rubejnoye şehrinin Ukrayna ordusu tarafından ablukaya alınmış olduğunu ve şu anda şehrin teröristlerden temizlenmesi sürecinin devam ettiği bilgisini verdi.

Taraflar, Ukrayna-Rusya sınırından ayrılıkçılara sağlanan ağır silahların transferinin durdurulmasının ana bir vazife olduğu konusunda görüş birliğine vardı, AGİT temsilcilerinin sınır gözetimi görevinin önemine değindi.

Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boing-777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda Ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız