Şaşkına çeviren bebek muayenesi

Rusya'da bir ortopedi doktorunun yeni doğan minik bir bebeği muayene ederken kullandığı yöntem, izleyenleri şaşkına çevirdi.

GİRİŞ 31.10.2014 17:26 GÜNCELLEME 31.10.2014 17:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Zorlu yaşam şartları ve sert iklimiyle bilinen Rusya'da bir doktorun yeni doğan bir bebeği muayenesinin görüntüleri, büyük ilgi gördü. Ortopedi doktoru olduğu belirtilen adam, göbek bağı yeni kesildiği görülen minik bebeğin sağlıklı olup olmadığını belirlemek için kendisine has yöntemiyle muayeneye başladı. Minik bebeği sırt üstü yatağa yatıran doktor, kulaklarını, boyun ve başının arka kısmını parmaklarıyla kontrol etti. Boynundan tutup başını sağa sola çeviren doktor daha sonra kollarına indi. 

Doktorun kollarını sağa sola ve öne arkaya hızlı bir şekilde hareket ettirdiği bebek, acı içerisinde ağlamaya başladı. Kollarına uyguladığı yöntemin aynısını bacaklarına da uygulayan doktor, daha sonra bebeği elleriyle havaya kaldırıp kulağına bir şeyler söyledi. Manyakhaber.net'in haberine göre, doktor, sanki söylenenleri anlamışçasına bir anda ağlamayı kesen bebeğin sırtını çevirdi, elleriyle omuriliğinin durumuna göz attı. Doktor, sağlıklı olduğuna kanaat getirdiği bebeği daha sonra yatağa sırt üstü yatırdı.

Geçtiğimiz yıllarda Rus Lena Fokina'nın, kasları güçlensin diye bebekleri aşağıdan yukarıya, sağdan sola savurarak yaptırdığı eğitim, büyük tepki çekmişti.

YORUMLAR 8
  • vecdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl ilginç olan doktor bebeğe tiha yani sessiz ol diye seslenince bebek susuyor
    Cevapla
  • TÜRKİYEDE OLSA 9 yıl önce Şikayet Et
    Doktor bir kamyon dayak yerdi
    Cevapla
  • KÜBRA21 9 yıl önce Şikayet Et
    !!! Sıçrama Refleksi (Moro): ''bebeğin pozisyonu ani bir hareketle değiştirilince ya da sert bir harekete maruz kalınca ortaya çıkmaktadır. ''Cocuğa kalça çıkığı muayenesi, moro reflex muayenesi, plantar-palmar yakalam reflexi muayenesi, emme arama reflrexi bakma, bacak boyu muayenesi, skolyoz - kiphoz muayenesi, duyma testi, rektal açıklık, dış genital muayenesi vsvs. hepsini tam olarak yapıyor çocuk uzmanından eksiği yok.bebeği kaldırırken ve indirirken çok hassas bence rutin bir kontrol bebeğin ağlamasına dayanamayanlar var evet benimde içim gitti fakat bebeğin geleceği için şart.
    Cevapla
  • KÜBRA21 9 yıl önce Şikayet Et
    yok abi, eşit ağırlıkçıym biyoloji anatomi falan da görmüyoz... o konuyu nasıl bildiğme gelirsek,araştırdım okudum şimdi de aktarıyom mükellefiet hesabı anladıın :D
    Cevapla
  • Helal olsun 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemizde boyle ogrencilerin yetistigini duymak gururlandirici. Nasil bir biyoloji/anatomi dersi veriyorlar bilmem ama, basariya ulastigi kesin. Egitim sistemi calisiyor! Basarilar Kubra hn..
    Cevapla
  • KÜBRA21 9 yıl önce Şikayet Et
    yok dha lise 3 öğrencisiim :D tıp okumayı da hiç dşünmüyorum
    Cevapla
  • Vay be.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kübra hn. attın havanı yani tıp eğitimim var hesabı.
    Cevapla
  • noname21 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüntüde öyle işkence falan yok. Annesi de doktorun hareketlerinden gayet memnun. Duyuyorsanız annesi orda gülüyor. Babası da orda. Doktor işini bilir. bakın kontrolün son sanyelerinde doktor bebeği ellerine alıp ''sakin ol'' diyor. Ve bebek susuyor. Düşünün bi kere birkaç günlük bebek doktoru anlıyor. Neden: Çünkü doktor bebeklerle konuşabilen tecrübeli birisi. Yani hareketleri de yanlış bi şey değil. Ortopedik kontrolünden hiç haberi olmayan veya rusça bilemeyen insanları bu sayfa kandırmış. Rusyada bu videoyu paylaşınca görüntünün sahipleri doktorun profesionel hareketlerine hayran kaldıklarını yazıyor. Ve burda da taaam tersini yazmışlar. Ayıp değil mi bi görüntünü tam ters şekilde millete sunmak. Bence böyle bi haber sunmak evvela kendi halkına saygısızca davranmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!