Fransızlardan Hollande'a kötü sürpriz

Fransa'daki son kamuoyu araştırması, Fransızların Hollande'ı istihdam, ekonomi ve aile politikalarında başarısız bulduğunu gösterdi.

Fransızlardan Hollande'a kötü sürpriz
Fransızlardan Hollande'a kötü sürpriz
GİRİŞ 03.11.2014 14:48 GÜNCELLEME 03.11.2014 15:13

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, görev süresinin yarısını tamamlayan Cumhurbaşkanı François Hollande şu ana kadar başarısız bir dönem geçirdi.

Odoxa kamuoyu araştırma şirketinin araştırmasına göre, Fransızların yüzde 97'si Hollande'ı istihdam politikalarında "neredeyse başarısız" buluyor.

Ankete katılanların yüzde 88'i Hollande'ın mali politikalarda, yüzde 78'i ise aile politikalarında başarısız bir dönem geçirdiğini düşünüyor. Sol seçmenin ise yüzde 55'i aile politikalarında cumhurbaşkanının başarısız olduğu kanaatini taşıyor.

Ankete katıların yüzde 71'i hükümetin geri kalan döneminde ekonomik ve sosyal alanlarda büyük adımlar atmak için Başbakan Manuel Valls'in uygun kişi olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre, Fransızların ancak yüzde 22'si Hollande'ın büyük atılımlar için uygun olduğu fikrini taşıyor.

Hollande'ın görev süresi Mayıs 2017'de doluyor. Kısa süre önce yapılan bir başka ankette Fransızların yüzde 86'sının Hollande'ın 2017'de bir kez daha aday olmasını istemediği görülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!