Paris'te teröre karşı 1 milyonluk dev yürüyüş

Paris'teki saldırıları protesto etmek için düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yüzbinlerce kişi katıldı. Davutoğlu ve 50 ülke lideri de orada.

GİRİŞ 11.01.2015 14:52 GÜNCELLEME 12.01.2015 08:35
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Fransa'nın başkenti Paris, 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından, bugün toplam 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılımıyla gerçekleştirilecek ''Cumhuriyet Yürüyüşüne'' evsahipliği yapıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı yürüyüşte oldukça büyük bir kalabalık alanda toplandı. Gösteri yürüyüşüne 50 ülkeden devlet ve hükümet liderleri katılıyor. Meydanda onbinlerce insan ellerinde bir çok ülkenin bayrağı ve dövizlerle bulunuyor.

Yürüyüş sırasında izdihamın önüne geçmek için yürüyüşün gerçekleşeceği üç kilometre uzunluğundaki Republique (Cumhuriyet) ve Nation meydanları arasında iki ayrı parkur oluşturuldu.

Gösteri yürüyüşünün olaysız geçmesi için poliste izinler kaldırılırken, güvenlik önlemleri için 5 binden fazla polis ve asker görev yapıyor.

Paris Emniyet Müdürlüğü, gösteri yürüyüşünün gerçekleşeceği bölgede bazı binalara keskin nişancı polisler yerleştirdi ve yine polis helikopterleri havadan güvenlik denetimi yaptı. Gösteri yürüyüşünü çok sayıda yabancı devlet ve hükümet başkanının katılması, güvenlik önlemlerini artırılmasına yol açtı.

Valilik, gösterinin gerçekleşeceği parkurlar etrafındaki metro istasyonlarını ve bu bölgedeki toplu taşıma seferlerini askıya aldı. Bununla birlikte, yerel saat ile 15.00'te başlayan gösteriye katılımın artırılması için yakın bölgelerdeki toplu taşıma araçları bugün ücretsiz yapıldı.

BİR MİLYON KİŞİ BEKLENİYORDU

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün basına yaptığı açıklamada, ülkede son yaşanan terör saldırıları karşısında birlik ve beraberlik mesajının verileceği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne en az bir milyon kişinin katılmasının beklendiğini söylemişti.

Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov yürüyüşe katılan liderleden bazıları... Yürüyüşe ayrıca Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou da katıldı. Yine İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da gösteri yürüyüşüne katılan isimler arasında.

Hollande, yürüyüş öncesi Paris'e gelen devlet ve hükümet başkanlarıyla Elysee Sarayı'nda görüştü. Devlet ve hükümet başkanları, gösteri yürüyüşünün yapılacağı alana çok yoğun güvenlik önlemleri arasında otobüslerle götürüldü.

Bu arada, sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlayan Republique Meydanı'nda, kurbanlar için mumlar yakılarak çiçek bırakılmaya devam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • vatansever47 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz o kadar asker şehit verdi.. eeee sonuç kim geldi koca sıfır.. kendi değerinizi bu kadar düşürmeyin bence.. Ölen o insanlarımıza yazık.. yazık...yazık...
    Cevapla
  • bir kişi 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyer iyi bakarsanız adamlar ellerini kollarını sallayıp hiç bir zorlamaya maruz kalmayıp işlerini sürdürüyorlar. Nerede bu fransız polisi nerede bu fransız istihbaratı birde bu olayı canlı tv'lere veriyorlar bana sorarsanız ne kadar fransanın canı yanmış gibi gözüksede bu işin içinde onlarında olduğuna inanıyorum. Sonuçta fransada müslümanlara karşı radikal karalar yasalaştırmıştı ve unutmayalım ki en çok sonradan müslüman olmuş insanlar fransadan çıkıyor buda onları kesinlikle rahatsız ediyordu!
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    herşye bir kılıfınız var. kılıfçılar.
    Cevapla
  • selamet... 9 yıl önce Şikayet Et
    bilemezler.. bilemezler..gözleri yok göremezler..yürekleri yok bunların sevgiden söz edemezler...Rabbim tüm mazlumları selamete çıkarsın.zalimlerin çarkınıda düzenini de bozsuninşaallah
    Cevapla
  • oguz 9 yıl önce Şikayet Et
    irakta suriyede gazzede myanmarda binlerce sucsuz sivil olduruldu kimsenin giki cikmadi simdi kendilerine azdan ucu degince nasil toplaniyorlar.ikiyuzlulugun piskinligin zirvesidir bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı