Poroşenko'dan birlik çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve vatandaşlara birlik çağrısı yaptı.

Poroşenko'dan birlik çağrısı
Poroşenko'dan birlik çağrısı
GİRİŞ 14.01.2015 11:14 GÜNCELLEME 14.01.2015 11:14

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki ayrılıkçılar tarafından bir yolcu otobüsünün roketle vurulmasının ardından ülkeye birlik çağrısı yaptı.

Poroşenko, yaptığı açıklamada, "sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti teröristlerinin sivillerin içinde bulunduğu yolcu otobüsüne roket saldırısında bulunduğunu" hatırlatarak, saldırıda ölen 11 kişinin ailelerine başsağlığı diledi.

Tüm dünyayı Ukrayna ile dayanışmaya çağıran Poroşenko, kendi vatandaşlarını da saldırganlara karşı birleşmeye davet etti. Poroşenko, "Vatanımız Ukrayna ve bizler onu korumalıyız" ifadesini kullandı.

Doğudaki sorunun barışçıl yolla çözülmesinden yana olduğunu kaydeden Poroşenko, "Sorunun Barış Planı ve Minsk mutabakatları çerçevesinde barışçıl yolla çözülmesinin taraftarı olarak kalacağım. Bu sorunun çözümü için mümkün olan ve hatta olmayan her şeyi yaptım, yapıyorum ve yapacağım" dedi.

Bu arada, Ukrayna makamları, Volnovaha'da dün meydana gelen saldırıda yaralanan bir otobüs yolcusunun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylece, saldırıda ölenlerin sayısı 11'e ulaştı.

Doğudaki ayrılıkçıların dün Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kontrolündeki Volnovaha kontrol noktasına fırlattığı roketin yolcu otobüsüne isabet etmesi sonucunda 10 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler