Müslümanlara 'oy kullanmayın' ilanı

Galler'de yapılacak seçimler öncesi hazırlanan "oy kullanmayın, kanunu Allah'tan başkası yapamaz" yazılı el ilanları tartışmalara neden oldu

Müslümanlara 'oy kullanmayın' ilanı
Müslümanlara 'oy kullanmayın' ilanı
GİRİŞ 19.04.2015 16:04 GÜNCELLEME 19.04.2015 16:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiliz basınındaki haberlere göre, Galler'in başkenti Cardiff"in Grangetown bölgesinde 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi otobüs durakları ve trafik lambalarına yapıştırılan el ilanları ülkede yaşayanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Granetown bölgesinde "genel seçimlerde oy kullanmayın, Allah'tan başka kimsenin seçme hakkı yoktur. Demokrasi Allah'ın hakkını ihlal eder" yazılı el ilanlarının kimlerin hazırladığı ise merak konusu oldu.

Cardiff Belediyesi el ilanlarının bir çoğunun yırtıldığını ve temizleme görevlerinin de geri kalanları temizleyeceğini söyledi.

El ilanlarında "demokrasi insanoğlunun Allah'ın hakkını ihlal eden bir sistemdir ve kendi arzu ve heveslerine göre neye izin verileceğine veya verilmeyeceğine karar verir. İslam ise Britanya'da çözüm için çalışan tek gerçekliktir. İslam, Allah'ın hükmettiği, Allah'ın kanunlarının uygulandığı ve adaletin müşahade altında olduğu bir dindir" ifadeleri yer aldı.

Galler'deki Müslümanlar Derneği üyeleri ise el ilanlarının burada yaşayan Müslümanları temsil etmediğini vurguladı.

Galler'deki Müslümanlar Derneği'nden Akmal Hanuk, bu görüşün Müslümanları temsil etmediğini belirterek Müslümanların bir çoğunun seçimlerde oy kullanmak istediğini ve oy kullanacağını söyledi. 7 Mayıs'ta genel seçimlerin yapılacağı Britanya'da yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor.

YORUMLAR 6
  • Yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazı insanlar hakkın ne olduğunu bildiklerini sanıyorlar. Ama bakıyorum da bazıları bilip bilmeden yorum yapmış. Bir Müslüman kelimeyi şehadeti getirdiğinde Müslüman olur evet. Ama imanını muhafaza edebilmesi icin belli şartlara riayet etmesi gerekir. Bunlardan birside şirk dir. Allah sirk koşan müşrik olur yani kafir. Bir konu hakkında yorum yaparken öncelikle o konu uzerinde bilgi sahibi olmalısın. Islamı bi konu ise, yaptığın yorumun ölçüsü ayetler ve hadisler olmalı. Kendi düşüncen veya fikrin degil. Çünkü insan yanilabilir. Ve son olarak müslümanların Müslüman olabilmesi icin Allah'ın katında en büyük Günah olan sirk den uzak dumalı. Vesselam.
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Küçücük tanriciklar ...Şirkin tavan yaptığı nokta... Yeryüzü bu bozguncular yüzünden ne hale geldi. İsrail oğullarının bir diğer versiyonudur. Tekfirci vahabiyat= bozgunculuk
    Cevapla
  • Hak 9 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah.Oy kullananlar müşriktir...
    Cevapla
  • tebeşir 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların müslüman olabilmesi için Kuran okumaları lazım, birilerinin cahilce yorumlarını tekrarlamaları değil. Ama onlar milleti müşrik ve kafir ilan etme peşindeler. sanki böyle bir hakları varmış gibi. kim kendini Allah yerine koyuyor biraz düşünün bakalım
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazı kendini islama nispet edip Abd ing isviçlere ithal kanunlarla yönetilen ülkeler için de geçelirli dir.
    Cevapla
  • musa can 9 yıl önce Şikayet Et
    tabi SENELERCE INGILIZLER ÜLKELERINI SÖMÜRDÜ KULANDI SIMDI ISLERI BITI :
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü