Rusya'ya gitmeyen liderlere teşekkür etti

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Moskova'daki 9 Mayıs Zafer Günü etkinliklerine gitmeyen ülkelerin liderlerine teşekkür etti.

Rusya'ya gitmeyen liderlere teşekkür etti
Rusya'ya gitmeyen liderlere teşekkür etti
GİRİŞ 08.05.2015 00:02 GÜNCELLEME 08.05.2015 00:02

2. Dünya Savaşı'nda ölenleri anma etkinliğine katılmak için savaşın başladığı yer olan Polonya'nın Gdansk kentinde düzenlenen savaş kurbanlarını anma etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen oturuma katılan Poroşenko, 9 Mayıs'ta Moskova'da düzenlenecek Zafer Günü tören geçişinde, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar tarafından kullanılan silahların da sergileneceğini öne sürdü.

Poroşenko, yarın Ukrayna halkının ilk defa Avrupa ülkeleri gibi 2. Dünya Savaşı kurbanlarını anacağını dile getirerek, "Yarın 8 Mayıs'ta, Ukrayna ilk defa Avrupalılara katılarak 2. Dünya Savaşı kurbanlarını anacak. 9 Mayıs'ta Moskova'da düzenlenecek askeri tören geçişinde, Donetsk'te kullanılan silahlar gösterilecektir" ifadesini kullandı. 

Ülkelerin liderlerini "Ukrayna'ya saldıran bir ülke ordusunun Moskova'da düzenleyeceği tören geçişine" katılmamaya davet eden Poroşenko, "Ukrayna halkı adına Moskova'daki tören geçişine katılmayı kabul etmeyen dünya ülkeleri liderlerine teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

POROŞENKO, BAN Kİ-MUN İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Poroşenko, Gdansk'taki temasları çerçevesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile bir araya gelerek, doğudaki durum ve krizin çözümüne ilişkin meseleleri ele aldı.

Görüşme sırasında Poroşenko, doğudaki krizin çözümünde BM'nin önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade ederken, bu çerçevede bölgeye barış gücünün gönderilmesinin önemini vurguladı. Doğudaki insani durumun çok ciddi olduğunu kaydeden Poroşenko, yöreye Ukrayna ve uluslararası toplumun gönderdiği insani yardımların ulaşımının engellendiğini bildirdi.

Ban Ki-Mun da Minsk Mutabakatı'nı imzalayan tüm tarafların söz konusu mutabakata riayet etmesi gerektiğine işaret etti.

Ban, 60 milyon insanın hayatına mal olan 2. Dünya Savaşı'nın insanlığa ders olması gerektiğini kaydederek, Poroşenko'nun ülkeye davetini kabul ettiğini ve 8 Mayıs'ta Ukrayna'yı ziyaret edeceğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler