'O an savaş durumu ilan edeceğim'

Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki ayrılıkçıların ordu birliklerine saldırı başlatmaları halinde savaş durumu ilan edeceğini bildirdi.

'O an savaş durumu ilan edeceğim'
'O an savaş durumu ilan edeceğim'
GİRİŞ 29.05.2015 01:31 GÜNCELLEME 29.05.2015 01:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Göreve gelmesinin birinci yıl dönümü dolayısıyla ulusal televizyon kanalında yayınlanan "Poroşenko'nun Yılı" programında konuşan Poroşenko, "Eğer, ateşkes ihlal edilirse, cephe hattı geçilirse ve Ukrayna silahlı kuvvetlerine saldırı başlatılırsa, o an ülkede savaş durumunun ilan edilmesine karar vereceğim" dedi. 

'RUSYA İLE SAVAŞ DÖNÜŞTÜ'

Poroşenko, geçen yılın Ağustos ayının ikinci yarısından başlayarak, doğudaki durumun tamamen değiştiğini, tam donanımlı ve Kafkasya'daki savaş deneyimi olan binlerce Rusya silahlı kuvvetleri mensuplarının Ukrayna topraklarına girdiğini kaydederek, bununla birlikte savaşın karakterinin değiştiğini, Rusya'nın desteklediği ve kontrol ettiği ayrılıkçılarla savaşın Rusya ile savaşa dönüştüğünü söyledi.

'SON BİR YIL İÇERİSİNDEKİ EN BÜYÜK BAŞARI'

Rusya'nın ilk etapta Ukrayna'nın Kharkiv, Dnipropetrovsk, Donetsk, Luhansk, Zaporozhye, Kherson, Nikolayev, Odessa ve Kırım'ın içeren 9 bölgesini "Novorusya (Yeni Rusya)" çatısı altında birleştirmek istediğini savunan Poroşenko, "Novorusya projesi resmen başarısız oldu. Ukrayna, birlikteliğini sergiledi. Bu, Ukraynalıların başarısıdır. Bu, son bir yıl içindeki en büyük başarıdır" ifadesini kullandı. 

'YÜZDE 50'Sİ RUSÇA KONUŞUYOR'

''Son bir yılda dil, devleti birleştirir hale geldi ve ülkeyi birlikte tutuyor'' değerlendirmesinde bulunan Poroşenko, ''Artık dil, devleti bölme faktörü olmaktan çıktı. Rus dilinde Ukrayna'yı sevenler, en az Ukraynaca sevenler kadar vardır. Ukrayna'yı doğuda savunanların yüzde 50'si Rusça konuşuyor'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın amerikadan ne farkı var oda emperyalist sömürgeci. bütün türk dünyasına uzanıyor eli hangi türki ülkede demokrasi var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar