'Okumuş' Suriyelilere oturum izni

İsveç'in sığınmacı olarak ülkesine gelen Suriyeliler'den aralarında yüksek okul mezunu olanlara hemen oturum izni verdiği belirtildi

'Okumuş' Suriyelilere oturum izni
'Okumuş' Suriyelilere oturum izni
GİRİŞ 03.06.2015 13:23 GÜNCELLEME 03.06.2015 13:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre nüfusun giderek yaşlandığı İsveç'de, ekonominin işleyişi açısından büyük bir sorun teşkil eden iş gücü açığının Suriyeli nitelikli sığınmacılarla çözülmeye çalışıldığı ifade edildi.

Haberde, İsveç'e 2014 yılında sığınmacı olarak gelen 80 bin Suriyeli'den üçte birinin yüksek okul mezunu olduğu ve nitelikli iş gücü açığını kapatmaya çalışan İsveç'in söz konusu sığınmacılara anında oturum ve çalışma izni vererek sisteme dahil ettiği ifade edildi.

İsveç İş Bulma Kurumu'nun (Arbetsförmenlig) açıkladığı resmi rakamlara göre, İsveç'e sığınmacı olarak gelen Suriyelilerin yüzde 37'si yüksek okul mezunu.

YORUMLAR 3
  • Alp 8 yıl önce Şikayet Et
    Sorsan insan haklarına en saygılı ulkeler.
    Cevapla
  • Sami Yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de heryer ilkokul mezunu bile olmayanlariyla dolu
    Cevapla
  • Ziraatçi 8 yıl önce Şikayet Et
    okumuş, yüksek lisans yapmış, doktoralı eğitimli olanlara ihtiyaç durumuna göre izin var. Kriter bana ne kadar faydalıysan gel. İnsan olman önemli bir özellik değil. Her fırsatta Ülkemizi medeni batıya şikayet eden aydın soytarılar buna ne yorum yapacaklar acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle