Macaristan Başbakanı'ndan skandal sözler

Macaristan'ın sağcı Başbakanı Victor Orban, Avrupa'ya mülteci akınının kıtanın 'Hristiyan kökenlerini tehdit' ettiğini savundu.

Macaristan Başbakanı'ndan skandal sözler
Macaristan Başbakanı'ndan skandal sözler
GİRİŞ 03.09.2015 14:21 GÜNCELLEME 03.09.2015 17:40
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Macaristan, tren istasyonunu da açtı. Mültecilerin bindiği trenler Avusturya'ya doğru hareket etti, ortaya inanılmaz görüntüler çıktı.

Orban, kıta ülkelerini sınırlarını 'daha sıkı kontrol' etmeye çağırdı. Alman gazetesi Frankfurt Allgemeine Zeitung'a bir görüş yazısı kaleme alan Macaristan Başbakanı Victor Orban, "Halkımız bizden sınırlarımızı korumamızı ve duruma hakim olmamızı istiyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya mülteci akınının kıtanın 'hristiyan kökenlerini tehdit ettiğini söyleyen Orban, "Sadece sınırlarımızı kontrol altına alırsak her ülkenin kaç mülteci alacağına yönelik kota tartışmasını yapabiliriz" diye konuştu. Başkent Budapeşte'de de Keleti tren istasyonunun yeniden açılmasıyla birlikte mülteciler trenlere hücum etti. Polis müdahele etmeyip mültecilerin trenlere binmesine müsaade etti. Ardından ilk tren Avusturya'ya doğru hareket etti.

Avrupa’ya farklı rotalar üstünden akın akın gelen binlerce göçmenin durumunun gündemde olacağı 5-6 Eylül tarihlerinde Lüksemburg'da yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi, AB’nin kurucu üç ülkesi birliğe harekete geçmesi çağrıda bulundu. İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Göçmenlerin yaşadığı dramın kötüleştiği bu günlerde; İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Avrupa’nın göçmen krizine yönelik güçlü bir yanıt aramasını talep eden geniş kapsamlı bir belgeyi imzaladı" denildi.

İTALYA'YA SINIR KONTROLÜ TALEBİ
 
Almanya, İtalya'dan Avusturya sınırındaki Alto Adige-Trentino (Süd Tirol) Bölgesi’nin Brennero kasabasındaki sınır kontrollerini sıklaştırmasını istedi.Avrupa’nın kuzeyindeki ülkelere gitmek isteyen göçmenlerin biriktiği Brennero kasabasının bağlı olduğu Bolzano Özerk Vilayeti’nin başkanı Arno Kompatscher, AB içinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen anlaşmasının Brennero’da durdurulmasının söz konusu olmadığını sadece sınır kontrollerini sıkılaştırdıklarını ifade etti. 
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 34
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan mecbur mu ?? hayır tabi ki... hıristiyanlar zorla Türkiye ye akın etseydi siz nasıl düşünürdünüz
    Cevapla
  • ***** 8 yıl önce Şikayet Et
    hani insan haklariniz.. pkk yi savunuyorsunuz... bu insanlara yapilana ne aciklama yapacaksiniz
    Cevapla
  • Memo 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey macar basbakaini unuttunuzmu osmanliya yalvardiginiz günleri osmanli olmassaydi macar diye birsey kalmazdi
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan da kızıl haç yardım Attı, ama Müslümanlar "üstünde haç var" diye tepki verdiler. peki bu normal mi? insan soramayan edemiyor "neden o zaman bir Hristiyan ülkesine gidiyorsunuz?" diye.
    Cevapla
  • Beto 8 yıl önce Şikayet Et
    Her toplumda cahil insan var
    Cevapla
  • sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    islam dininin nasıl nuru olduğunu ümümetini görselerdi keşke işte bazı şeyleri araştırırlar islamıda araştırsalar işine gelmez ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?