İngiltere'de İslam karşıtı gösteri düzenlendi

İslam karşıtı Avrupa'daki Pegida hareketi, İngiltere'nin Birmingham'da yaklaşık 200 kişinin katıldığı bir protesto düzenledi.

GİRİŞ 07.02.2016 11:11 GÜNCELLEME 07.02.2016 12:17

Pegida, (Vatansever Avrupalılar Batı'nın İslamlaşmasına Karşı ) adıyla kurulan hareketin Avrupa'nın çeşitli kentlerinde cumartesi günü eş zamanlı düzenlediği gösterilerden biri de İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlendi. Gösteriye katılım ise beklenenden az oldu.

Kent merkezinde sessiz bir yürüyüş düzenleyen grup, taşkınlık veya olay çıkarmadı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, 39 yaşındaki bir göstericiyi gözaltına aldı.

Protestoyu İngiltere'de aşırı sağcı grup EDL ( İngiltere Savunma Ligi)'nin eski lideri Tommy Robinson organize etti.

Tommy Robinson İngiliz Sky Televizyonu'na yaptığı açıklamada, insanların ülkelerinde yaşananlara karşı olduklarını ve kendilerini güvende hissetmedikleri için sokağa döküldüklerini söyleyerek düşük katılıma rağmen sonraki yürüyüşlerde katılımcı sayısının artacağını umduğunu ekledi.

Benzer gösteriler eş zamanlı olarak Hollanda'nın başkenti, Amsterdam, İrlada'nın başkenti Dublin, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, Polonya'nın başkenti Varşova, Fransa'nın Calais kenti ile Almanya'nın Dresden kentlerinde de düzenlendi.

Bir sonraki gösterinin nisan ayında yapılması planlanıyor.

2014 yılında Almanya'da kurulan Pegida, İslam karşıtı, aşırı sağcı bir hareket olarak, Batı'nın İslamlaştırılmasına karşı çıkarak, Avrupa'da Müslümanlara karşı daha baskıcı kurallar uygulanmasını talep ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!