İtalya'da 'AB'den ayrılalım' sesleri

İngiltere'nin AB'de çıkma kararının ardından İtalya'da ayrılıkçı Kuzey Ligi Partisi lideri Salvini "Şimdi sıra bizde" dedi.

İtalya'da 'AB'den ayrılalım' sesleri
İtalya'da 'AB'den ayrılalım' sesleri
GİRİŞ 25.06.2016 13:36 GÜNCELLEME 25.06.2016 16:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiltere’nin referandumla Avrupa Birliği’nden çıkma kararı alması üzerine İtalya Başbakanı Matteo Renzi durum değerlendirmesi yapmak için Bakanlar Kurulunu toplantıya çağırdı.

RENZİ: KARARLARINA SAYGI DUYUYORUZ

Oturum sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Matteo Renzi, “Britanya halkı bir tercihte bulundu ve biz kararlarına saygı duyuyoruz. Şimdi yeni bir sayfa açma zamanıdır. Ancak yeni bir sayfa açmak ’ortak evi’ değiştirmek anlamına gelmiyor. Bugünden itibaren evinimizin yeniden yapılandırılması konusunda daha da kararlıyız, belki bir tazelenme olacaktır ancak Avrupa bizim yarınlarımızın evidir" ifadesini kullandı.

"BU KARAR AVRUPA İÇİN BİR UYANIŞTIR"

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ise, “Bu sonuç Avrupa için bir uyanıştır, ortak gelişim, savuma ve göç politikalarının yeniden ele alınması için bir fırsattır” açıklamasında bulundu.

AYRILIKÇI PARTİ LİDERİ: SIRA BİZDE

Ayrılıkçı Kuzey Ligi Partisi (Lega Nord) Genel Başkanı Matteo Salvini ise Twitter üzerinden “Yaşasın özgür vatandaşların cesareti! Kalp, akıl ve gurur yalan, tehdit ve zorbalığı yendi. Teşekkürler Birleşik Krallık, Avrupa artık değişecek. Şimdi sıra bizde” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 10
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    destekliyorum...italyada derhal cikmali...tr de referanduma gitmeli...bütün anlasmalar iptal edilmeli...
    Cevapla
  • karadeniz 7 yıl önce Şikayet Et
    ordu, samsun ve trabzon ab ye girmesin. girerseler çıkmaları için referandum yapılsın.
    Cevapla
  • Berat 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bunların ayrılma istekleri eskiden yaptıkları gibi yoksul ülkeleri sömürememek ab deyken elleri kolları bağlıydı şimdi rusya ve abd gibi saga sola saldırarak pastadan pay almaya çalışacaklar çünkü avrupayı büyük bir ekonomik krizin beklediğini biliyorlar.
    Cevapla
  • GençBakış 7 yıl önce Şikayet Et
    alaman da ayrılsın avruba haçlı birliği dağılsın siyonizmin ayakçıları idiler acından ölüyorlar, bizim ne işimiz var bunlarla! doğu türkleri zengindir bunlarla birlik kuralım yeterli
    Cevapla
  • uyutma 7 yıl önce Şikayet Et
    “Yaşasın özgür vatandaşların cesareti! Kalp, akıl ve gurur yalan, tehdit ve zorbalığı yendi." neden bu kadar ahmakça geldi acaba bu sözler? bizdeki bazı ahmakların söylemlerini hatırlattı. ondan olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı