Merkel'den çok sert Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 15 Temmuz darbe girişimini "en sert şekilde" kınadığını açıkladı

Merkel'den çok sert Türkiye açıklaması
Merkel'den çok sert Türkiye açıklaması
GİRİŞ 16.07.2016 19:56 GÜNCELLEME 16.07.2016 19:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki darbe girişiminin bedelini çok sayıda insanın hayatlarıyla ödemiş olmasının trajik olduğunu belirten Merkel "Türkiye'de kan dökülmesinin artık sona ermesi şart" dedi.

Darbe girişimini sert dille eleştiren Merkel "Kimin yönetime geleceğini serbest seçimlerle belirlemek halkın hakkıdır ve öyle de kalacaktır. Sokaklarda tanklar ve kendi halkına karşı hava saldırıları adaletsizliktir" diye konuştu.

Açıklamasında azınlıkların korunmasını ve temel hakların önemini vurgulayan Merkel, bunun şiddete dayalı çatışmaların ve bölünmenin önlenmesi için bir koşul olduğunu söyledi. Merkel "Herkesin haklarına saygı gösteren ve azınlıkları koruyan bir demokrasi bu açıdan en iyi temeldir" diye konuştu.

Merkel Türkiye hükümetini darbe girişiminde bulunanlarla hukuk devleti sınırları içerisinde bir yaklaşım göstermeye davet etti. "Bize bu değerlere karşı kendini yükümlü hisseden, hükümette ve muhalefetteki tüm siyasi güçlerle dayanışma duygusu yol göstermektedir" diyen Merkel "Hukuk devleti, dün gece yaşanan trajik olayların sorumluluğunu taşıyanlara karşı yaklaşım sırasında varlığını ispatlamalıdır" diye konuştu.

Almanya Başbakanı Merkel: "Türk halkına bu travmatik tecrübeler sonrasında ülkelerinde tekrar iç huzura kavuşmasını, şiddetli çatışmaları ve bölünmeyi aşmasını diliyorum" diye konuştu.

Merkel konuşmasında Türkiye ile Almanya'nın NATO müttefiki olduğuna ve Almanya'daki çok sayıdaki Türkiye kökenli insan nedeniyle de yakın bir bağ içerisinde olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 25
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    üç buçuk atıyorsunuz türkiye rusyayla tekrar eski ilişkilerine dönecek diye
    Cevapla
  • kenan delibaş 7 yıl önce Şikayet Et
    "Türk halkına bu travmatik tecrübeler sonrasında ülkelerinde tekrar iç huzura kavuşmasını, şiddetli çatışmaları ve bölünmeyi aşmasını diliyorum" ifadeyi net okuyun BÖLÜNME diyor kansız domuz Türk'lerin bölündükleri yeter birleşme zamanı gelmiştir gerekirse millet olarak Türk soylarına ulaşmamız Büyük Türk Devleti Büyük İslam devleti veya birliği kurulmalıdır .Suriyeye acilen girilip Türkmen göçü Türkmen katliamına son verilip kürt devleti kurulması engellenmelidir.
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın izni ile İnşallah Halkımız Milletimiz Dinine kültürüne bağlı kaldıkça ne darbe ne çekiç gücüyle yıkılamayacağı anlaşılmıştır. Demokrasi altında sinsi planlarla yıkmak en mantıklısı tabiki... Dış güçler nasılda demokrasi demeye başladı şimdi... Ozaman üstünüze düşen görevinizi yapın.. Ortak iseniz teröristleri iade edersiniz..
    Cevapla
  • Nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    seni ne ilgilendirir bizim problemimiz yoksa bi cikarinmi var geri zekali nazi usagi
    Cevapla
  • adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce kendi azınlığına demokrasiyi getir boyundan büyük söylemlerle bize akıl verme hade ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu