Bana ABD’li ve Ukraynalı ajanlar suikast düzenledi

Plotnitskiy: Bana ABD’li ve Ukraynalı ajanlar suikast düzenledi.

Bana ABD’li ve Ukraynalı ajanlar suikast düzenledi
Bana ABD’li ve Ukraynalı ajanlar suikast düzenledi
GİRİŞ 07.08.2016 14:01 GÜNCELLEME 07.08.2016 14:01

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu iki yönetimden biri olan "Lugansk Halk Cumhuriyeti"nin lideri İgor Plotnitskiy’nin otomobilinin havaya uçurulmasının ardından Plotnitskiy, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, kendisine suikast düzenleyenlerin ABD’li ve Ukraynalı özel birlikler olduğunu söyledi.

Saldırıda yaralanan ve hastaneye kaldırılan Plotnitskiy, yayımlattığı ses kaydında, kendisinin sağlığının yerinde olduğunu bildirdi. Suikastın arkasında Ukrayna ve onları destekleyen ABD kuvvetlerinin olduğunu savunan Plotnitskiy, Lugansk’ta yaşayan herkesi, sakinliği korumaya çağırdı. Diğer taraftan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlemci Misyonu tarafından, saldırıya ilişkin bir ön rapor yayımlandı. Raporda, Plotnitskiy’in arabasına el yapımı bir patlayıcıyla saldırıldığı belirtiliyor. Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nden dün yapılan açıklamada, Ukraynalı güvenlik güçlerinin dünkü saldırıyla hiç bir ilişkilerinin olmadığı belirtildi ve yakın geçmişte Lugansk’ta pek çok yöneticiye suikast düzenlendiği hatırlatılarak, bunların Rus yanlısı grupların kendi iç hesaplaşmaları olduğu dile getirildi.

Lugansk’taki ayrılıkçı yönetimin lideri Plotnitski’nin arabasına dün düzenlenen bombalı saldırıda Plotnitstkiy ve iki vatandaş yaralanmıştı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!