Avusturya'dan bir skandal açıklama daha!

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsül, Viyana Havaalanı'ndaki reklam panosuna dair, "Avusturya'da basın özgürlüğü var" dedi.

Avusturya'dan bir skandal açıklama daha!
Avusturya'dan bir skandal açıklama daha!
GİRİŞ 15.08.2016 18:15 GÜNCELLEME 15.08.2016 18:15
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Günlük yayınlanan Kronen Gazetesi Viyana Havaalanı'nda ikinci skandala imza attı. Gazete 'Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haberini reklam panosunda yayınladı. Daha önce de 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' şeklinde bir haberin başlığını aynı panoda yayınlayan Kronen gazetesine Türk yetkililerden tepki gelmişti.

Avusturya'nın Viyana şehrindeki Uluslararası Schwechat Havalimanı'nda yaşanan bu gerginlikle ilgili dışişleri bakanlığı da kısa bir açıklama yaptı.

SKANDAL AÇIKLAMA

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll yaptığı yazılı açıklamada, "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu bağlamda bakmakta gerekir" dedi.

Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise "Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. Reklamların içeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir" dedi.

PANODAN KALDIRILDI

Bakan Çavuşoğlu başta olmak üzere, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ve yetkililerin diplomatik girişimlerden sonra gazete ilk seferinde olduğu gibi bu reklamını da panodan kaldırdı.

YORUMLAR 20
  • adsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Gâvurdan dost olmadı olmuyor
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    La Avusturya basınıda aynı bizim basın gibi Müslüman Türk milletine ve devletine saldıyor hayret dünyadaki basın ve siyasetçiler biz olmasak kime saracaklardı acaba
    Cevapla
  • Turco 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz de o zaman Avusturya Faşist ve ırkçı bir ülkedir diye Boğaz Köprüsü, havalimanları girişine yazalım, Türkiye'de basın özgürlüğü var diyelim.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam bizde aynısını yapalım madem basın özgürlüğü varmış..
    Cevapla
  • kerem 7 yıl önce Şikayet Et
    bir milete hakaret etmek nezamandir basin özgürlügü olduu bari birsey yapiyonuz arkasindda adam gibi durup basin özgürlügü yada demokrasi ezgürlükten bahsetmeyin biz yemiyoruz cunku ama avrupadaki politikacilarinin civisi cikmis durumda az kaldi kendi halkiniz size darbe yapar ozamanda bagirip durrusunuz özgürlük diyee pkk lilara kucaka cip demokrasi icin nöbet yuruyuslerine neden izin vermediniz yav alcaksiniz isteee kabul edinn rezillik diz boyuu 20sene sonra öyle bir duruma geleceksinizkii cökmekten beter olacaksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak