Türkiye'yi suçlayan İsveç dünyada ikinci

İsveç'in Türkiye'ye yönelik 'çocuk istismarı' suçlaması tartışılırken, ülkenin çocuk istismarı oranında dünyada ikinci olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'yi suçlayan İsveç dünyada ikinci
Türkiye'yi suçlayan İsveç dünyada ikinci
GİRİŞ 17.08.2016 14:25 GÜNCELLEME 17.08.2016 14:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi karalamak için giriştiği 'çocuklarla ilişkiye izin veriliyor' ahlaksızlığına ilişkin olarak ilginç bir detay ortaya çıktı. Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıklamasına göre, Türkiye'de 'çocuğa cinsel suçlar' kapsamında verilen ceza İsveç'ten fazla. Ayrıca uluslararası raporlara göre bu ülkede çocuk istismarı oranı dünyada ikinci sırada olarak ortaya çıkıyor.

Avrupa'da son günlerde yoğun bir şekilde başlatılan manipülatif operasyon dikkati çekiyor Çocukların alet edildiği ahlaksız kampanya kapsamında "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yalanını yoğun bir şekilde dile getiriliyor.
Karalama kampanyasının bir numaralı tetikçisi ise İsveç. Önce Dışişleri Bakanı ardından Başbakan, dile getirdikleri skandal söylemlerle Türkiye'ye yönelik ahlaksız bir algı oluşturma çabası içinde.

Kampanyanın tetikçisi Bakan Wallström

Bu kapsamda İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki havalimanında ekranlardan "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yalanının yer aldığı haberi Twitter'dan RT ederek, "Buna derhal son verilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Bozdağ yüzlerine vurdu

İsveç makamlarına geçtiğimiz günlerde tepki gösteren ve ilgili yasa maddelerini bir bir paylaşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün yapmış olduğu yeni bir açıklamayla İsveç'in büyük bir ayıbını gün yüzüne çıkardı. Bakan Bozdağ, Türkiye'de 'çocuğa cinsel suçlar' kapsamında verilen cezanın İsveç'ten fazla. olduğunu dile getirdi.

"Yalanda ısrar olmaz sayın Başbakan"

Bakan Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

"Doğruları incelemeden açıklama yaptılar. Çocuğa cinsel suçlardaki ceza İsveç'ten fazla. Keşke bunu araştırsalardı. Yalanda ısrar olmaz sayın Başbakan. Gerçek ortaya çıkmasına rağmen İsveç Dışişleri Bakanı sonrası Başbakan da destek verdi bu yalana."

YORUMLAR 10
  • Konya 7 yıl önce Şikayet Et
    İsveç, tatlım bu neyin özgüveni. Sen saat yap meşhur ne varsa işte onlarla uğraş Bi daha böyle şeylere karışma olur mu bak millet gülüp alay ediyor...
    Cevapla
  • eski yeni 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi camurlarinda bogulup kendi gunahlarinda batarlar inşallah pisligin büyüğünü kendileri yeyip iftira olarak bize atıyorlar medeniyet i bizden alip iftirayı bize atıyorlarlar dünya kör taklidi yapayim derken gerçekten kör oldu
    Cevapla
  • karakan 7 yıl önce Şikayet Et
    en büyük cocuk istismarlari almanya isvicre holanda belcika amerika avustria daha dogrusu bati siz neyin pesindesiniz isvec sizin hibi cocuk tecavücler yoktur türkiyede siz türkiyeyi suclayamasiniz gücünüz yetmez
    Cevapla
  • xxlxx 7 yıl önce Şikayet Et
    İsveç dışişleri bakanı dışarı bakmaktan kendilerini görememiş.
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    birisi isveçe ayna versin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto