Putin'den sert tepki! Tamamen saçmalık

Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Putin'den sert tepki! Tamamen saçmalık
Putin'den sert tepki! Tamamen saçmalık
GİRİŞ 11.01.2017 14:47 GÜNCELLEME 11.01.2017 14:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya, ABD'li istihbarat yetkililerinin, Rusya'nın elinde Donald Trump veya ABD başkanlık seçimini kaybeden rakibi Hillary Clinton hakkında özel ve zedeleyici belgeler bulunduğu iddialarını "tamamen saçmalık" olarak değerlendirdi. 

Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, benzer iddiaların Rusya-ABD ilişkilerine zarar vermek için ileri sürüldüğünü belirterek, görev süresi biten Beyaz Saray yönetiminin giderken iki ülke ilişkilerini bozuk şekilde bırakma histerisi içerisinde olduğunu kaydetti.

"Trump'la iligli hassas bilgiler yok"

Peskov, "İlgili açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Kremlin'in elinde Trump'la ilgili hassas bilgiler yok." dedi.

Amerikan istihbarat birimleri, ABD Başkanı Barack Obama ve Trump'a, Rusya'nın Trump'ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu iddialarını içeren bir rapor sunmuştu.

Raporda, Rusya'nın Trump'ın başkanlık seçimini kazanmasına dolaylı olarak yardım ettiği hakkında verilere ulaştığı ve Trump'a yakın kişilerin doğrudan Rus yetkililerle bağlantısının devam ettiği iddiaları da yer almıştı.

Trump: Tamamıyla siyasi bir cadı avı

İstihbarat birimlerinin Trump'a daha önce verdiği brifingde, özel hayatı ve mali durumu hakkında Rusya'nın elinde bilgi olduğu iddialarını içeren gizli bir rapor sunulduğu ortaya çıkmıştı. Trump ise iddiaları "Sahte haberler. Tamamıyla siyasi bir cadı avı" diyerek reddetmişti.

KAYNAK: AA, AJANSLAR
YORUMLAR 15
  • Ergün coskun 7 yıl önce Şikayet Et
    Tranp çok iyi gidiyor 2018 kadar ABD nin işini bitirir inşallah saldır kurt
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Rusların elinde Trump'ın hassas bilgileri var bunların derhal kurtarılması lazım diyerek Rusya'ya harp ilan eder mi, bilmem belkide eder.
    Cevapla
  • Eyub 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalanlar dolanlar hadi astikca asiyor.Bunlar Israil devletinin salanma veya yikilma alametidir.
    Cevapla
  • kule 7 yıl önce Şikayet Et
    olum adam daha gelmeden ortaligi karistirdi belliki 2017 harekli gececek
    Cevapla
  • Uzun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize uzun adam yeter bize reisimiz yeter abd ve rusya son zamanlarda reisin uzun adamın çizgisine geldi yılların komünisti perinçek bile doğruyu gördü bir chp göremedi unutmayın uzun adam dünyadaki siyaseti artik tek başına belirleyecek kadar kudretli ve güçlüdür yeterki millet destek versin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?