Avrupa'nın göbeğinde rezalet! Ceza veriyorlar

Fransa'nın başkenti Paris'te, sığınmacılara yardım yapılmasına karşı zorluklar çıkartılıyor. Üstelik yardım yapanlara da para cezası uygulanıyor.

Avrupa'nın göbeğinde rezalet! Ceza veriyorlar
Avrupa'nın göbeğinde rezalet! Ceza veriyorlar
GİRİŞ 26.02.2017 19:51 GÜNCELLEME 26.02.2017 19:56
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Wilson Vatandaş Girişimi Sözcüsü Clarisse Bouthier, Paris'in kuzeyindeki La Chapelle sığınmacı merkezinde kalanlara yardım ediyor. Bouthier, sığınmacılara yardım edenlere ceza verildiğini söyleyerek yardım faaliyetlerinde çıkarılan zorlukları anlattı.

'135 AVRO CEZA VERİYORLAR'

Bouthier, "Fransa’da yetkililerden çok baskı görüyoruz. Çoğu kez yardım dağıtırken engelleniyoruz. Buna anlam veremiyoruz çünkü bu aylardır yaptığımız bir faaliyet. Birçok girişimci sığınmacılarla dayanışma içinde davranıyor. Elbiselerini ve yiyeceklerini paylaşan insanlar var. Bazen 135 avro para cezası veriliyor. Bu durum bütçemizi zorlayabiliyor." dedi.

'SİLAH ZORUYLA UZAKLAŞTIRILDIK'

Güvenlik güçlerinin yardımsever insanlara kötü muamele ettiğini vurgulayan Bouthier, "Birçok kez polis müdahalesiyle ve çocuklarımızın gözü önünde silah zoruyla merkezden uzaklaştırıldık. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Biz o insanları yediriyoruz, giydiriyoruz. Devlet bunu yapmıyor. İnsanlar gözümüzün önünde ölmeden lütfen bizi bırakın onlara yardım edelim." diye konuştu.

'GRUPLAŞMAYA KARŞI KAMPLARI BOŞALTTILAR'

Bouthier, Fransa'da sığınmacı kamplarının dağıtılması sonrası insanların yardıma daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek "Kampları boşalttılar çünkü sığınmacıların herhangi bir şekilde gruplaşması ve kamplaşmasına karşı yürütülen bir politika var. Kamplardaki şartlar gittikçe daha kötüleşmeye başladı. Sığınmacı sayısı arttıkça battaniye ve çadırlar yetmemeye başladı." ifadelerini kullandı.

Bouthier, önceleri fırınlardan ekmek alıp sığınmacıların ihtiyaçları için seferber olmaya başladıklarını, sonrasında ise mahallede düzenli bir yapı oluşturarak her gün sabah kahvaltısı verdiklerini aktardı.

ÇADIRLARI DAĞITTILAR

Yaklaşık 3 ay önce açılan La Chapelle sığınmacı merkezi 400 kişilik barınma kapasitesine sahip ancak aşırı doluluk nedeniyle gerekli hizmetler verilemiyor. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, kentte kapasitesi dolan sığınmacı kamplarının şartlarının "dayanılmaz" bir hal almaya başladığını açıklamıştı.

Calais kentindeki derme çatma çadır ve barakalardan oluşan Jungle kampı Cumhurbaşkanı François Hollande’ın talimatıyla dağıtılmıştı.

Kampın dağıtılması sonrası sığınmacılar Paris ve diğer kentlerde kurulan sığınmacı merkezlerine gönderilmişti. Fransa, bu kampların koşulları yüzünden uluslararası kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine hedef oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    ey alman gavuru sen ilk önce 9 bin sığınmacı çocuğunu8 ne yaptın hesap ver
    Cevapla
  • feyellll 7 yıl önce Şikayet Et
    hala ortaça kafası var avrupada
    Cevapla
  • Canım Türkiye'm 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha medeni dedikleri avrupaya bak .gelin de Türkler size insanlık öğretsin
    Cevapla
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    bu avrupalılar canavar katiller dir ama inkar ederler bir gün kendileri daha beter olacaklar
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle avrupa yerin dibine girsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı