Fransa'daki ırkçı lidere para cezası

Aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin Onursal Başkanı Le Pen, Romanlarla ilgili sözlerinden dolayı 5 bin avro cezaya çarptırıldı.

Fransa'daki ırkçı lidere para cezası
Fransa'daki ırkçı lidere para cezası
GİRİŞ 27.02.2017 22:15 GÜNCELLEME 27.02.2017 22:20

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 5 bin avro cezaya mahkum edildi.

Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesinden yapılan yazılı açıklamada, Le Pen'in Romanlarla ilgili sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" ve "ayrımcılık" suçlarından dolayı 5 bin avro tazminat ödemeye mahkum edildiği belirtildi.

SAVUNMASINDA IRKÇI SÖZLERİNİ BİR KEZ DAHA SAVUNDU

Le Pen, 2013 yılında Nice kentinde düzenlediği bir basın toplantısında, "Bu şehirde yaşayan yüzlerce Roman hakkında bazı endişeleriniz var. Onlar kokuyor ve kaşındırıyorlar. Bu buzdağının sadece görünen tarafı" ifadesini kullanmıştı.

Davayla ilgili duruşmada sözlerini savunan Le Pen pişman olmadığını belirterek, "Bu ifadeler hala savunduğum görüşler çünkü bu halkın fikri ve ben seçmenlerin düşüncelerini söylediğim için para cezası ödüyorum" demişti.

YAHUDİ SANATÇILARI FIRINLAMAYLA TEHDİT ETMİŞTİ

Daha önce 8 kez ırkçılık nedeniyle ceza alan Le Pen, 2014 yılında yaptığı bir konuşmada Yahudi kökenli sanatçılar hakkında kullandığı "Gelecek sefer fırınlayacağız" ifadesinden dolayı hakkında adli soruşturma başlatılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk