Feyenoord ilçesini Fatih Elbay yönetecek

Dünya’nın en ünlü limanına sahip Rotterdam şehrinin yine dünyaca ünlü futbol kulübü ile tanınan Feyenoord ilçesi Fatih Elbay tarafından yönetilecek.

Feyenoord ilçesini Fatih Elbay yönetecek
Feyenoord ilçesini Fatih Elbay yönetecek
GİRİŞ 24.03.2017 17:14 GÜNCELLEME 24.03.2017 17:14

Bu hafta içinde yapılan Feyenoord ilçesi yönetim komisyonu başkanlığına Fatih İlbay seçildi. 15 Komisyon üyesinin 11’ni alarak seçilen Fatih Elbay, Yerel seçimlerde (2014 ) aldığı oylarla D66 Partisi’nden Feyenoord Belediye encümen üyeliğini kazanmıştı.

Hollanda’da değişen bölge belediyeleri yönetimine göre ilçeler, bir komisyon ve komisyon tarafından seçilen bir başkan ile Anakent Belediyesinde temsil ediliyor.

Feyenoor Belediye Başkanı seçilen Fatih İlbay, Feyenoord gibi bir ilçeye Başkan seçilmesini Son Haber’e değerlendirdi.

Hollanda’da Ana Kent Belediye başkanları aynı zamanda Vali görevini yapar, İlçe komisyon başkanları ise Kaymakam, diyebilir miyiz, sorumuza İlbay, “Öncelikle teşekkür ederim. Türkiye’deki sistemi bilmiyorum. Bildiğiniz gibi bölge belediyeleri yerel seçimlerde seçilen encümen üyelerinden oluşan bir komisyon ve komisyon üyelerinin seçtiği bir başkanı tarafından yönetilir” dedi.

En yakın rakibinin aldığı 4 oy’ karşı 11 oy almanız büyük başarı, sizi ne gibi görevler bekliyor, sorumuza ise Elbay, “İlçemizin yönetim komisyonunun tercihidir. Hepsine teşekkür ederim. Demek ki çalışmalarım diğer partilere mensup komisyon üyesi arkadaşlar tarafından da takdir edildi ki beni başkanlığa uygun gördüler. İlçemizin sorunlarını biliyorum. İlçemiz Hollanda’da en çok yabancı kökenli Hollandalı vatandaşı barındıran yerlerden birisi. Ben ilçede yaşayan herkesin başkanıyım” dedi.

Son haftalarda Rotterdam’da yaşanan olaylar, Türkiye Hollanda arasında meydana gelen diplomatik kiriz ile ilgili olarak sorumuza ise Fatih İlbay, “Hiç kimse böyle olayların yaşanmasını istemezdi. Fakat yaşandı. Bize düşen görev sağduyu ile kin ve nefretin insanların beyinlerinde, yüreklerinde yerleşmemesine gayret göstermeliyiz. Hollanda ile Türkiye 400 yıllık dostluğun yanı sıra, babamın da içinde bulunduğu 60’lı yıllardan bu yana iç içe yaşayan insanlarız. 50 küsur yıldır insanlarımız bu ülkenin bir parçası. İlk nesil çalışmak için geldi ve çalıştı. Çok donanımlı, eğitimli bir nesil yetişiyor. Ben yaşanan olayların kalıcı izler bırakacağına inanmıyorum. Bu yüzden işimiz zor gibi görünse de aslında değil, bir tebessüm bir selam, bir hal hatır sorma yeter de artar bile” dedi.

Hollanda’da Belediyeler kanunu değişmeden önce de Feyenoord Belediye Başkanılığını Seyit Yeyden yapmıştı. Fatih Elbay, Feyenoord’a ikinci belediye başkanı seçilerek tarihteki yerini aldı. 

KAYNAK: SON HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler