Öldürülen PKK'lı kadınları ilk otopsi sonucu

Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadınla ilgili Fransız polisi açıklama yaptı. Polis cinayetin Çarşamba günü saat 18.00 ile 19.00 saatleri arasında işlendiğini, kadınlardan birinin başına 4, diğer ikisinin başına ise 3'er kurşun sıkıldığını belirtti.

Öldürülen PKK'lı kadınları ilk otopsi sonucu
Öldürülen PKK'lı kadınları ilk otopsi sonucu
GİRİŞ 11.01.2013 15:48 GÜNCELLEME 12.01.2013 08:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kayhan Karaca'nın haberi

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz Çarşamba günü infaz edilen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ve diğer iki PKK'lı Fidan Doğan ile Leyla Söylemez cinayetleriyle ilgili Fransız polisi açıklama yaptı.

Fransız polisi, cinayet sonucu öldürülen 3 PKK'lı kadının ailelerini morga çağırdı. Cenazelerin bugün ailelere teslim edilebileceği ileri sürüldü.

Cenazelerin nereye gömüleceğiyle ilgili iddialar da devam ediyor. Fidan Doğan'ın ailesi, kızlarının Maraş'ın Elbistan ilçesinde defnedilmesini isterken, diğer iki cenazenin nerede defnedileceği konusunda henüz bir bilginin bulunmadığı belirtildi.

PKK'ya yakın kaynaklar, ailelerin cenazelerin Türkiye'ye gönderilmesini istediğini iddia etmişti.

11 SAAT İNCELEME

Saldırının gerçekleştiği dairede 11 saat boyunca incleme yapan polis ekipleri de binadan ayrıldı.

Sadece güvenlik bariyerlerinin tutulduğu binaya oturan kişilerin girişlerine izin verilmeye başlandı. Saldırının gerçekleştiği dairede bulunan kovanlar da incelemeye alındı.

Fransa'nın başkenti Paris'te aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadın, geçtiğimiz Çarşamba günü Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda başlarından vurulmuş şekilde bulunmuştu. İnfaz edilenlerden Fidan Doğan Kürdistan Ulusal Konseyi'nin Paris temsilciliğini yürütüyordu. Leyla Söylemez de, PKK'lı genç bir aktivistti.

TÜRKÇE İNTİKAM YEMİNİ

Olayın ardından saldırı bölgesinde toplanan PKK sempatizanları Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak intikam yemini etmişti. PKK sempatizanları yarın büyük bir gösteri düzenleyecek.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 10
  • MURAT KARAMAN 11 yıl önce Şikayet Et
    beyler bayannlar.... bu konuda bizim işimiz olamaz süreci baltalamak kimimn işine geliyorsa onların işidir, birde eğerki sürcin tamamlanacağını öngördüyseler bunları çok şey bildikleri için bile öldürmüş olab,lrler, fransa cumhurbaşkanı ne dedi birini bizde tanıyoruz bu boşuna bir açıklam değil..
    Cevapla
  • serkan faruk 11 yıl önce Şikayet Et
    ntv kaynaklı bu haberde dikkatimi çeken ufak bi ayrntı. haberde deniyor ki 'leyla söylemez de, pkk'lı genç bir aktivistti' yani terörist değil aktivist öyle mi? ' pkk sempatizanları yarın büyük bir gösteri düzenleyecek.' ne kadar büyük olacak, kaç kişi katılacak sayın editör? ne ayaksın sen ntv diyesim var. çünkü çaktırmadan bilinçaltımıza yerleştiriliyor bu pek de dikkat etmediğimiz ayrıntılar
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıcı ali arkadaş,,,. pkk yi ve katledenleri elbette masum gösterilemez... yanlız şuna daki tartışamlar bunları kimlerin niçin katlettikleridir.... pkk bitmek istemiyor doğru diyorsun ama pkk yi bitirmek istemeyen daha ciddi bir tehlike var... oda emrepyalist fransa , almanya ve ab ülkeleridir.... o yüzden bu katliamı da fransız istihbaratı yapmıştır. veya israil in mossad ı...
    Cevapla
  • yazıcı ali 11 yıl önce Şikayet Et
    üç tane eli kanlı teröristi masum sivil gibi göstermeyin.. infazı kimin yaptığı bilinmez ama hakkettikleri kesindir.yok bariş görüşmesi baltalanmışmış. silah zorurla diretilen isteklere barış görüşmesi diyecek biri ancak pkk yandaşı olabilir. pkk ülkeyi bölene kadar durmiyacağını herkez biliyor. bize sanki pkk sadece kürt kültürü ve dili yaşasın diye bunca katliyamı yapmış gibi yutturmaya çalışmayın.
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    okan uzun a aynen katılıyorum.... fransa bunları temizletti.... emperyalist avrupa yeri geldiğinde kendisi ile işi biten piyonları katleder... okan uzun kardeşim in söyledikleri aynen çıkacaktır.... bu iş fransa istihbaratının tam da kendisidir... zaten bu kadınlarla görüştüklerini itiraf etmek zorunda kaldılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor