Doğu Batı denkleminde Devlet

Düşünce Dergisi, 3. sayısı “Halk İçinde Muteber Bir Nesne: Devlet” dosya konusu ile yayımlandı.

Doğu Batı denkleminde Devlet
Doğu Batı denkleminde Devlet
GİRİŞ 22.12.2015 08:39 GÜNCELLEME 22.12.2015 09:39

KOCAV Yayıncılık tarafından kültür dünyasının hizmetine sunulan ve tarih, sosyoloji, siyaset bilimi, hukuk alanlarında usta kalemlerin fikirlerini beyan ettiği Düşünce Dergisi’nin “Devlet” sayısında Prof. Dr. Şenol Durgun’un “Devlet, Yapı, İşlev”, Dr. Mehmet Niyazi Özdemir’in “Devlet Notları”, Prof. Dr. Mustafa Budak’ın “Türklerde Arşiv”, Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun “Doğu Batı Denkleminde Adalet/Hukuk, Devlet ve Değişim”, Dr. Ali Ürey’in “Devlet, Siyasi Sistem ve Toplum” makaleleri yer alıyor.

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı ile yapılmış “Türklük Tarihi Devlet Tarihidir” başlıklı bir röportajın da yer aldığı sayıda, devleti farklı açılardan ele alan zihni tefekkürü sağlamayı hedefleyen toplam 20 makale bulunuyor.

Daha önce “Türkiye’de ve Dünyada Entelektüel”, “Para: Varlığı Bir Dert Yokluğu Yara” dosya konularıyla hazırlanan ve altı aylık periyodla ilim ve fikir camiasının ilgisine sunulan Düşünce Dergisi, 4. sayısı için ise “Ahlâk” dosyasını hazırlamakta. Alanında yetkin hocaların makalelerinin yanında Kültür Ocağı Vakfı bünyesinde ilmi çalışmalar yapan kürsülerin hazırladığı yazıların da bulunduğu dergide genç kalemlerin yetişmesine imkân sağlanıyor.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. M. Fatih Karakaya’nın genel yayın yönetmenliğinde ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Arş. Gör. Esra Gültekin’in editörlüğünde hazırlanan Düşünce Dergisi’ni Kültür Ocağı Vakfı’ndan ve seçkin kitapçılardan temin edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı