Davutoğlu'nun uçağındaki 3 sürpriz isim

Dün Ermenistan'a tarihi bir ziyarette bulunan Ahmet Davutoğlu, iki ülke arasındaki gerilimi düşürmeye çalıştı. Davutoğlu'yla Ermenistan'a gidenler arasında 3 de sürpriz isim bulunuyordu.

Davutoğlu'nun uçağındaki 3 sürpriz isim
Davutoğlu'nun uçağındaki 3 sürpriz isim
GİRİŞ 13.12.2013 11:13 GÜNCELLEME 13.12.2013 11:13

 Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Erivan'da Ermeni mevkidaşıyla bir araya geldi. Davutoğlu görüşmeden sonra "Görüş ayrılığımız var ama samimi bir ortamda görüştük. Kafkasya'da kalıcı barış elzem" dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kafkaslarda yeni barış diplomasinin ilk adımını dün Erivan'da attı. Erivan'a Ermeni kökenli Türk gazeteciler ve sürpriz isimlerle gelen Davutoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan ile görüşmesinin sıcak bir ortamda geçtiğini söyledi. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi'ne katılmak üzere dün Erivan'a giden Bakan Davutoğlu son 2 ayda işaretleri görülen Kafkaslardaki yeni barış diplomasinin ilk somut adımını attı.

ERMENİ KÖKENLİ 3 İSİM DE VARDI

Kafkaslar'da barış hamlesinin diplomatik altyapısı yaklaşık 1 aydır sürdürülüyor. Erivan'a sembolik önemi büyük olan ziyarette Davutoğlu'na eşlik eden gazeteciler arasında Ermeni kökenti Türk gazeteciler Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan da yer aldı. Heyetin diğer süprizi ise Konya doğumlu ve şu anda Fransa vatandaşı olan Samson Özararat oldu. Askeri darbe sonrası 1985 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılan Özararat, Alparslan Türkeş, Süleyman Demirel'den bu yana kadar Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşmelerde arabuluculuk yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı