Erdoğan'dan Obama ve Putin'e sürpriz davet

ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yemin törenine davet edildi.

Erdoğan'dan Obama ve Putin'e sürpriz davet
Erdoğan'dan Obama ve Putin'e sürpriz davet
GİRİŞ 20.08.2014 03:36 GÜNCELLEME 20.08.2014 06:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan’ın 28 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı yemin törenine, öncekilerden farklı olarak yabancı devlet başkanları da davet edildi. Davetliler arasında yer alan ABD Başkanı Obama ve Rus lider Putin’in, Meclis’teki törene temsilcilerini göndermeleri bekleniyor. 

ÖNCEKİLERDEN FARKLI OLACAK

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ''farklı bir Cumhurbaşkanı profili'' ve ''yeni teamül'' sinyalleri pratiğe yansımaya başladı. Erdoğan’ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olması nedeniyle Meclis’teki yemin töreni ''ilk''lere sahne olacak.

Daha önce Cumhurbaşkanları Meclis tarafından seçildiği için yemin töreni de Meclis’in bir faaliyeti olarak tamamlanıyordu. Erdoğan’ın yemin töreni için ise öncekilerinden farklı olacak.

Törene, yabancı devlet başkanları da katılacak. Yemin töreni için ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere dünya liderlerine davetiye gönderildi. Obama ve Putin’in temsilci göndermesi bekleniyor.

Yemin törenine, Türk cumhuriyetlerinden ve başta Katar olmak üzere Körfez ülkelerinden de devlet başkanı düzeyinden katılım olacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Ömer. Dünyadaki adamakıllı tek lider. İnşaallah ben de ona çok özeniyorum. Yeni Tayyip beni olacağım. Bekleyin.
    Cevapla
  • vezir bakırcı 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YARDIMCIN OLSUN. Senden nefret edenlerin listesini yapıp gözden geçirdikçe sana olan sevgim ve bağlılığım artıyor..
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ufuktaki Osmanlı,Sen,ki Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,ın Torunu Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan,sın,. Avrupa Recep Tayyip Erdoğan,ın önünde diz çökecek,HAÇLILAR diz çökmeye yabancı değiller, Ecdadımızın önünde diz çöküp aman dilemişlerdi,Türkiye bir İNGİLİZ imalatıdır! Bütün kurumlarımız, sistemimiz Kraliçe'nin adamları tarafından dizayn edilmiştir! Muhalefet CHP ile MHP bu sistemin devamına hizmet etmektedirler! Erdoğan "Devletin değil milletin yanında Cumhurbaşkanı!" derken aslında,"Devleti İngiliz ve Yahudi sisteminden arındıracağız!" demek istiyor. ÖZGÜRLÜÜÜÜÜÜÜÜÜKKKKKKKKKKKK,,
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet Serhat kardes. Putin tekme tokat sinir disi etti ulkesindeki faiz lobisini, Turkiye nin ayni cabasinida, putin Turkiyenin bagimsizlik cabasini alkisliyorum diyerek destek vermisti.obaya gelirsek en vahimide o.Soyluyorum en buyuk darbeyi abd alacaktir.masonlar hem iceride kusatmis, hemde yeni kaleleri olan cin ile kusatmistir.abd, nin en buyuk borc cin(CHIna)dandir.o yuzden abd ya hitler misali saldiriya gececek herseylerini donduracak yada bitecek..
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçek devlet adamları ise,. eşşek değillerse kendileri gelir. 12 senede 10 seçim kazanmış adamı tebrik ziyareti böyle olur.öyle temsilci ile olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman