Kalın ABD'den yalanladı: Asla silah göndermedik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Washington’da AK Parti milletvekili adayı Yasin Aktay'a atfedilen MİT tırları ile ilgili sözlerini yalanladı

Kalın ABD'den yalanladı: Asla silah göndermedik
Kalın ABD'den yalanladı: Asla silah göndermedik
GİRİŞ 21.05.2015 09:46 GÜNCELLEME 21.05.2015 11:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düşünce kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA’nın Washington’da düzenlediği yıllık konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye’deki basın özgürlüğü problemlerine ilişkin bir soruya yanıt verirken durumdan Türk basınını sorumlu tuttu.

Ve “şantaj ve karalama” konularında Türk basının dünyada bir benzeri olmadığını iddia ederek, “Buna tepki gösterdiğimizde basına karşı fazla sert olmakla eleştiriliyoruz” dedi.

"ASLA SİLAH GÖNDERMEDİK"

Kalın, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’na silah gönderdiği iddialarına ilişkin ise Ak Parti Milletvekili Yasin Aktay’ın geçtiğimiz günlerde Siirt’teki seçmenlere söylediği iddia edilen bu yöndeki sözlerini yalanlayarak şöyle dedi: “Bir parti yetkilisinin açıklaması olduğunu biliyorum. Ancak ben tekrar tekrar bu konuda devletin resmi görüşünü vurgulamak istiyorum. Suriye’deki kriz başladığından beri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanımızın da dediği gibi Türkiye Suriye’deki hiçbir gruba asla silah göndermemiştir. Parti yetkilisi o açıklamayı neden ve hangi temelle yaptı, bunu bilemiyorum.”

KAYNAK: TOLGA TANIŞ - HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • göndermedik tabi 8 yıl önce Şikayet Et
    neden gönderelim ki?doğan medyası ve paralelcilerin tezgahları hep bunlar.
    Cevapla
  • Nusret 8 yıl önce Şikayet Et
    o adam densizin birisi
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi canim siz dogrusunu sölersiniz bu silahlar el nusra ve isidin eline gececekti kobanide kürtlere karsi üstünlük sahlamakicin .burakin su ayaklari insanlar cahildeyil !!!!!
    Cevapla
  • Yasin Aktay 8 yıl önce Şikayet Et
    artık adet oldu her eleştiri hainlik paralele yafta e be yalama takımı tırları arayan savcının tutanağı ortada ve bunun altında mit yetkilidi tır şoförünün imzaları var tabi sizin zürriyetiniz saray ve onun ayak takımı yayın organları onlar ne derse doğrudur şüphe götürmez.
    Cevapla
  • Haklısın. 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet doğru söyledin.Ortağınız Paralelciler allahtan engelledi de Düşmedi kobani ! Ulan sizin alayınız hain...
    Cevapla
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    Cahilin kralısın gardaşlık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları