Yıldırım: Biz ABD ile anlaşamıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin PYD'yi silahlandırmasıyla ilgili ''Biz Amerika'yla anlaşamıyoruz' dedi.

Yıldırım: Biz ABD ile anlaşamıyoruz
Yıldırım: Biz ABD ile anlaşamıyoruz
GİRİŞ 21.09.2016 19:36 GÜNCELLEME 21.09.2016 19:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "ABD'nin PYD'ye silah vereceği" iddiasına şu yanıtı verdi.

‘HÂLÂ BÖYLE BİR KARARIN ARKASINDALARSA ESEFLE KARŞILAŞIRIZ'

"Biz bu konuda ABD ile farklı fikirdeyiz. ABD ile anlaşamıyoruz. Biz YPG, PYD olsun PKK'nın isim değiştirmiş uzantısıdır diyoruz. PKK ne ise bizim için YPG, PYD odur. Kürt kardeşlerimizle bir alakası yok. Ancak, bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için bir mücadeleye girilmez.

Eğer bir terör örgütünü kullanarak bir başka terör örgütünü yok etmeye çalışırsanız kullandığınız örgüt de başınıza bela olur. Açıkça söyledik, bu konudaki hassasiyetimizi bildirdik. Hâlâ böyle bir kararın arkasındalarsa esefle karşılaşırız, doğru bir iş değildir. Suriye'deki sorunu çözmez, daha da karmaşık hale getirir. Zaman Suriye sorununun çözülme zamanıdır. Bu konuda da bütün paydaşlara tarihi sorumluluk düşmektedir. Aksi halde her gün binlerce onlarca masum insan hayatını kaybediyor''

YORUMLAR 3
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD seytandir seytan...Turkiyeyide YPG yide idare edip sonunda kendi projesini oturtacak. Turkiye bu seytani durdursun.
    Cevapla
  • Tarihçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru. Anlaşamıyoruz çünkü planların da arkasında planlar var. Bu link'den okuyun. http://www.bible.ca/archeology/bible-archeology-maps-timeline-chronology-2samuel8-1chronicles18-david-fulfills-abrahams-land-promise-997-995bc.htm
    Cevapla
  • futurist 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah Amerika! Dünyanın "şeytanı". Önce; PKK terör örgütü tanımlaması yaptı. Şimdi bunu çizip atamıyor. Tükürdüğünü yalamamak için, YPG'den, Doğu ve Güneydoğu bölgemize ulaşıyor. Başbakan iyi bilir; teknik dille, reverse engineering diyorlar buna. Kül yutmayın kardeşim! Bastırın, silkeleyin atın hepsini önce Suriye'den. Güçlendirin ÖSO'nu her bakımdan. Kuzey Irak filan dinlemeyin, Dinlemeyin o Irak'ın "yalaka" politikacılarını; Kandil filan milli park olsun...Türkiye sınırı da Kerkük Türkmenlerini içine alsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı