'Darbenin arkasında siz de mi vardınız?'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Almanya Dış İstihbarat Birimi Başkanı Kahl’ın açıklamaları akıllara ‘Bu darbenin arkasında acaba Alman istihbaratı var mı?’ sorusunu getirir” dedi

'Darbenin arkasında siz de mi vardınız?'
'Darbenin arkasında siz de mi vardınız?'
GİRİŞ 20.03.2017 08:00 GÜNCELLEME 20.03.2017 08:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi Programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Almanya Federal Haberalma Servisi'nin Başkanı (BND) Bruno Kahl'ın "darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in bulunduğuna dair kanıt göremediklerine" ilişkin açıklamasını değerlendirdi. "Göremedik değil de 'Görmek istemedik' diye söylemesi daha uygun olurdu" diyen Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün bulunduğunu Türkiye'deki herkes çok iyi biliyor. Bunu nasıl görememişler, anlamak mümkün değil. Bu biraz da faili gizleme, örtbas etme, işi faili meçhul bırakma anlayışının herhalde bir tezahürü.

İKİ GÖZÜ KÖRDÜR

Eğer Alman istihbaratının başındaki kişi, 'Biz burada FETÖ'yü göremedik' diyorsa ya bu adamın iki gözü birden kördür, iki kulağı birden sağırdır ya da arzu ettikleri bir işin gerçekleşmemiş olmasından dolayı failleri gizleme ihtiyacı hissediyordur. Bunun başka izahı olmaz. Bu da herkesin aklına şu soruyu getirir: Acaba iş birliği mi yaptınız, siz bu işin neresindesiniz?"

SORGULAMASI LAZIM

Almanya'nın istihbarat şefinin böyle bir açıklama yapması Almanya üzerindeki şüphelerin son derece artmasına ve 'Bu darbenin arkasında acaba Alman istihbaratı var mı?' sorusunun sorulmasına sebep olur. Bunu artık Alman halkının takdirine bırakmak durumundayız.

Alman halkı ve Alman siyasetinin bu açıklamayı yapan kişiyi ciddi derecede sorguya çekip, 'Sen ne yapmak istiyorsun?' diye sorması gerektiğini düşünüyorum, Alman siyasetinin bunu yapması lazım. Yoksa bu 'darbenin arkasında Alman istihbaratının da olduğuna' yönelik Türkiye'deki kuşkular iyice artacak demektir. Bu çok talihsiz bir açıklama.

YORUMLAR 9
  • çiko 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar derin merciler her şeyi biliyor !....
    Cevapla
  • Koc 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada medya nediyorsa onu biliyor nerden ögrensinler .resmin tek tarafini göruyorlar. Robutlasmislar vallahi
    Cevapla
  • Durmuş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya karkeşim hak bir batıl bir . Bu batıl hepside bir . Bu bizim devlet büyükleri görmüyor mu bunu
    Cevapla
  • Öngörü 7 yıl önce Şikayet Et
    Uzaylılar olabilir mi acaba? diye bir soru sorsanız sayın bakanım. Nede olsa batı havada uçurduğu casus uçaklara Nasa kanalıyla "UFO dur UFO" cevabını veriyorlar. Nasyonal Sosyalist Nazi Almanyası yakında "Fetö değil Ufo dur" cevabı verirseler hiç şaşırmayın.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    ...Alman halkı bu adamı ve benzeri kişileri tabiki sorguya çekmez. Neden mi? : çünkü Almanların en aşırı SAĞINDAN SOLUNA kadarı herkes TÜRK ve İSLAM düşmanlığında birleşirler. Bizdeki gibi (solcu kesim) ne SAĞI nede SOLU ülkesini satmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti