ABD'nin skandal kararına Türkiye'den yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında soruşturma başlatan ABD'ye Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

ABD'nin skandal kararına Türkiye'den yanıt
ABD'nin skandal kararına Türkiye'den yanıt
GİRİŞ 30.08.2017 23:20 GÜNCELLEME 31.08.2017 00:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

ABD'de Türk korumalar için hazırlanan iddianameye Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Vaşington Bölgesi Yüksek Mahkemesi Başsavcılığı’nın, Vaşington Büyükelçiliğimiz ikametgâhı önünde 16 Mayıs 2017 tarihinde yaşanan olaylara ilişkin iddianamenin kabul edildiğini açıklaması esefle karşılanmıştır.

EN SERT BİÇİMDE PROTESTO EDİYORUZ

Olayın ABD yerel güvenlik makamlarının ciddi ihmalleri, heyetimizin güvenliğinin sağlanamaması ve gösterici kisvesi altındaki PKK terör örgütü yandaşlarının provokasyonlarından kaynaklandığı daha önce ABD makamlarına birçok düzeyde ve defalarca dile getirilmiş olmasına rağmen, olay yerinde bulunmayan, hatta hiç ABD'ye gitmemiş olan isimlerin dahi suçlandığı haksız ve yanlı bir iddianamenin kabul edilmesini en sert biçimde protesto ediyoruz. Konuya ilişkin tepkimiz, ABD’nin Ankara Büyükelçisine de iletilmiştir.

Tamamen siyasi bir yaklaşımla, dayanaksız ve haksız şekilde bu noktaya getirilen ve ABD’de bazı siyasi çevrelerin konuyu tırmandırma gayretlerinin bir parçası olarak gördüğümüz bu gelişme hususunda hukuki yollardan mücadele hakkımızı saklı tutuyoruz.

YORUMLAR 48
  • 42konya 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye cumhuriyeti senin babanın müstemlekesi değil korumalarımız iş adamlarımız hakkında tutuklama kararı resmen haydutluk iş adamlarımız istediği yere istediğini satar..amerikalı pkk ya silah veenlar hakkında tutuklama kararı çıkarılmalı...
    Cevapla
  • idam 6 yıl önce Şikayet Et
    karşılığında brett mcgurk(arabistanlı lawrence) ve diğer rojovadaki abd askerleri hakkında pkk ya destekten yakalama kararı çıkarılsın.
    Cevapla
  • Haun 6 yıl önce Şikayet Et
    Aferin, güzel protesto etmişsiniz. Zaten ya şiddetle kınıyor ya da protesto etmekten öteye bir türlü geçemiyorsunuz. Washinton yüksek mahkemesi üyeleri ve soruşturmayı yürüten savcı hakkında Türkiye Cumhuriyeti olarak dava açıp soruşturma yürütün de bir kere de bizim yüreğimiz soğusa. Ne olur yani...?
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında soruşturma açınca Türkiye ye şavaş mı açmış oluyor? Bu nasıl bir mantık? Bahse konu cevap sadece mütekabiliyet gereğidir.
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye savaşta açalım mı?
    Cevapla
  • ALTAIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Yokmu kelli felli bir abd vatandaşı tutuklayın casus diye bakin macrona yalvarıp duruyor laf değil icraat lazım
    Cevapla
  • SUTCU 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyede dabik(kapi)savasinda 37 abd askeri olduruldu pyd cephaneligin ucaklarimiz tarafindan imha edildiginde 8 abd askeri olduruldu her zeminde firsat kolluyorlar 15temmuz dahil abd ile zaten savas halindeyiz.bayramdan sonra tekrar daha siddetli abd ile savasagiz .......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık