'Türkiye'nin kararı ABD için çok kötü'

Rus uzman Sivkov, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almaya hazırlanan Türkiye'nin 'NATO'nun tüm kararlarını koşulsuz olarak uygulamayacağı' mesajını verdiğini söyledi.

'Türkiye'nin kararı ABD için çok kötü'
'Türkiye'nin kararı ABD için çok kötü'
GİRİŞ 13.10.2017 14:32 GÜNCELLEME 13.10.2017 14:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rus haber ajansı Sputnik'in sorularını yanıtlayan Rus uzman Konstantin Sivkov, Türkiye'nin şu anda Nike-Hercules adlı uzun menzilli hava savunma sistemleri kullandığını anımsatarak Türk askeri yönetiminin kararının anlaşılır olduğunun belirtti.

"ABD'DEN İSTEDİĞİ SİSTEMLERİ ALAMAYAN TÜRKİYE RUSYA'YA YÖNELDİ"

ABD'nin daha modern sistemler tedarik etmemesi nedeniyle Türkiye'nin S-400'lere yöneldiğini kaydeden Sivkov, "ABD için bu çok kötü bir işaret. Bir NATO ülkesi, Rus askeri teknolojisine yönelmeye başlıyor. Zira askeri egemenlik, siyasi egemenlik bakımından ana koşul durumunda" dedi.

"TÜRKİYE ARTIK ABD'NİN DIŞ POLİTİKA ÇİZGİSİNİ İZLEMEYECEK"

Egemenlik tesisinin Türkiye'ye aktif dış politika izleme imkanı sunduğunu kaydeden Rus uzman, "Yani artık Türkiye, ABD'nin dış politika çizgisini takip etmeyecek. Önceki yıllarda olduğu gibi, artık Türkiye NATO'nun kararlarını koşulsuz olarak uygulamayacak" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN ENDİŞE KAYNAĞI TÜRKİYE'NİN DAHA BAĞIMSIZ HALE GELECEK OLMASI"

Öte yandan Sivkov, ABD'nin Ankara'nın gelecekte daha bağımsız hareket edeceğini anladığını ve bu nedenle Türkiye'nin kararından endişe duyduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    peki abd ve rusya anlaşırsa bizim s 400 lerimiz ne işe yarar olası bir ypg saldırısında
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş önce s400 nedir ne işe yarar bi oku öğren ondan sonra yaz..bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmuyor maalesef..
    Cevapla
  • Stratejist 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman haa.. Rusların abd kadar hatta daha da tehlikeli olduğunu göz ardı edip gaza gelmeyelim. Zira rusların çar deli petronun vasiyeti olan akdeniz ve dünya hakimiyeti emellerinin önündeki en büyük engelin Türkiye olduğunu hiç bir zaman unutmayalım. Dünyada sözüne ve anlaşmalarına güvenilmeyen tek ülke RUSYA dır. Amacı Türkiye yi nato dan ayırmaktır. Gerçi nato da bize dost değil ama en azından rusya için caydırıcı konumundadır. Çok sinsice hareket ediyorlar. Uyanık olunmasında fayda vardır.
    Cevapla
  • Adanalı 6 yıl önce Şikayet Et
    nato rusya için caydırıcı mı? Dostum sen dünya güçleri hakkında biraz araştırma yapmalısın bence. nato birlestik devletler olarak hareket ettiği halde başarılı değilken Rusya tek başına daha başarılı. Ayrıca devletler arası ilişkiler çıkara dayalıdır kazan kazan ilişkisi.
    Cevapla
  • enigma 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye artik abd nin varligini bu bolgeden kaldirmali bu yuzden incirlikten cikarmali
    Cevapla
  • Asi 6 yıl önce Şikayet Et
    evet biran önce kapatılmalı.birde şöyle bir durum var abd askerlerin dokunulmazlığı var diplomatlar gibi.bu anlaşmayı kim yaptıysa ona karşı kızgınlığım var .
    Cevapla
  • Baba61 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Avrupa hiç olmadığı kadar Türkiye düşmanlığı yaptı yapıyor. Bundan sonra Türklerden korkun.
    Cevapla
  • Baba61 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun tek sorumlusu Abd ve Avrupa birliği. Teröristelere verdiği destektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı