Başbakan açıkladı: Habur'a alternatif güzergah...

Başbakan Binali Yıldırım, Somali Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında İbadi ile görüşmesinin ayrıntılarını anlattı.

GİRİŞ 26.10.2017 13:12 GÜNCELLEME 26.10.2017 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri ile görüştü. Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, ''Somali'deki kardeşlerimizin orada yaşayan insanların, daha iyi yarınlar için, daha güvenli bir gelecek için ihtiyaçları olan her türlü desteği hükümetinize vermeye devam edeceğiz'' dedi.


HABUR'A ALTERNATİF GÜZERGAH

Başbakan Yıldırım Gazetecilerden gelen soru üzerine Kuzey Irak'ın referandumu donduralım' teklifine de cevap verdi.



Başbakan şunları söyledi;

"Sayın İbadi ülkemize bir ziyaret gerçekleşti. Irak anayasasına göre sınır kapılarının yönetimi merkezi yönetime aittir.Sınır kapılarını Bağdat kontrol etmeli. İbadi ile  Habur’un batısına yeni bir güzergahı görüştük. Yanlış hesap Bağdat’tan döndü. Yapılan tahribat telafi edilemez."

YORUMLAR 2
  • 2019 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en geri kalmış Gümrükleri bizde. kapı açılır ama orada görev yapacak personel nerede kalacak, yatakhane misafirhane lojman yok, açıkta kalacak yer bulamaz tam bir zulüm, polisler gibi maaşı artmaz tam tersi düşer. yiyecek bulamaz. adeta sürgün zulüm kurumu
    Cevapla
  • 2019 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kapıları kapat MSB ye devret Sivil çalışanları geri çek. Kasırganın geldiğini herkes göremez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!