'Türkiye, Batı dünyası için önemli bir ülke'

ABD Dışişleri Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye'nin Batı dünyası için önemli bir ülke olduğunu belirterek, ilişkilerin bozulmaması gerektiğini söyledi.

'Türkiye, Batı dünyası için önemli bir ülke'
'Türkiye, Batı dünyası için önemli bir ülke'
GİRİŞ 07.06.2018 16:21 GÜNCELLEME 07.06.2018 18:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Wess Mitchell, ABD'nin, Türkiye ile ilişkilerin istikrara kavuşması yönünde çalıştığını belirtti. Rum medyasına göre, düşünce kuruluşu The Heritage Foundation'da konuşan Mitchell, "Bu ilişkideki büyük bir bozulma, ABD'nin milli güvenliğinde birçok neslin yıkımına neden olur. Uzun vadede Türkiye, bölgede İran'ı ağırlığı ile dengeleyecek tek ülkedir" dedi.

"Türkiye, güvenliğiyle ilgili çoğuna bizim de katıldığımız ve göğüslemesine yardımcı olmamız gereken meşru kaygıları olan bir NATO müttefikidir" diyen Wess Mitchell, "Türkiye; Avrupa enerji güvenliğinin desteklenmesi ve mülteciler konusunda kritik role sahiptir, terörle mücadele ortağıdır" ifadelerini kullandı.

RUMLAR; ABD VE FRANSA'YA GÜVENİYOR

Rum medyası, 'Rum Yönetimi'nin ABD ve Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki varlığının, Türkiye'ye karşı caydırıcı olacağına inandığını' da yazdı. ABD ve Fransa'nın bölgedeki varlığını artırdığına dikkat çekilen haberlerde; Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Fransa'ya gideceği belirtildi. ABD ve Fransa ile işbirliğini ilerletmek isteyen Anastasiadis'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşeceği kaydedildi.

Haberlere göre; Wess Mitchell'in, düşünce kuruluşu The Heritage Foundation'da yaptığı konuşmada Kıbrıs'a yaptığı atıflar Rumları da memnun etti. Mitchell, "Kıbrıs MEB'indeki sondaj gemilerinin taciz edilmesinin gözden kaçmasına müsaade etmeyeceğimizi Türk yetkililere mesajımızda açıkça vurguladık, bu konuda konuşmayacağız" dedi.

"SONBAHARDA DÖNECEĞİZ"

ABD'nin sonbaharda Kıbrıs konusunda harekte geçeceği mesajını veren Mitchell, "Zannederim özellikle Kıbrıs için yapmamız gereken, iki bölgeli, iki toplumlu federasyona yönelik prosedüre katılmayı sürdürmektir. Bu, öncelik olmaya devam ediyor. Çok aktif katılımımız var ve sonbaharda geri döneceğiz" dedi.

Wess Mitchell'in açıklamalarını değerlendiren Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis de, ABD'nin, Doğu Akdeniz'de herhangi bir meydan okumaya müsamaha göstermeyeceği açıklamasının çok net olduğunu söyledi. Hristodulidis, "Lefkoşa, Birleşik Devletler'in nasıl hareket edeceğini biliyor ancak bu konuda kamuoyu önünde konuşulması doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • ünal 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye akdenizde oynanan oyuna rusya ile petrol arayarak verebilir..abd ve ab buna zorluyor. iki güçlü bölge ülkesi. rusya türkiye. akdenizde çıkarları abd ve ab ye göre kesişiyor.
    Cevapla
  • Ilhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gayri yemiyoruz o yalanlari sur esegini nigdeye
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    simdi olaylara birde su yönden bakmak lazim sonra sinda bu MÜTTEFIKLERE siz hakikaten DOSTMUZ musunz diye de sormak !! biz NATO nun en byüyk 2.gücüyüz lakin müttefiklerimiz bunuda göz ardi ederek NATO da dahi olmayan K RUM kesimin de bize karsi aptalca rum u destekleyen bize meydan okuyan akdeniz sorunlari cikiyor arkasindaki güc kim abd fransa yani NATO bir bsaka deyimle yarim devleti koskoca NATO nun 2.ci gücü ne tercih edecek oyunlar oynmakta aynen abd nin suriye de pkkypg yi KOSKOCA TÜRKIYE ye karsi tercih ettigi gibi bunlar mi DOST !!!
    Cevapla
  • mulayim 5 yıl önce Şikayet Et
    cakala bak
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyun kuruyorlar
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ben ülkemin savunma bakani olmus olsaydim özellikle bu SON 5-6 yil dan beri yasanan sürec sonrasi ne AB ne NATO nede ABD den tek kurus luk SILAH ve MÜHIMMAT almaz yapilmis olan bir anlasma varsa onlari da iptal ederdim kendimizin yapamdigi her silah vs icin de ABD ye düsman olan ne kadar ÜLKE varsa rus cin iran k kore vs ile akla ne kadar ABD yi cildirtacak silah varsa tedariki icin adim atardim HATTA nato nun olasi tatbikatlarinda yer almaz adeta artik size DOST ve MÜTTEFIK olarak GÜVENIMIZ KALMADI seklinde her tür mesaji vermeye calisirdim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!