AB'den Google'a şok!

AB, Google’ın reklam uygulamalarına yönelik soruşturma başlatma kararı aldı

AB'den Google'a şok!
AB'den Google'a şok!
GİRİŞ 14.07.2016 16:19 GÜNCELLEME 14.07.2016 16:19

AB Komisyonu, Google’ın aramalardaki reklamlarının piyasada adil rekabeti engelleyip engellemediğini belirlemek üzere yeni bir soruşturma başlattı.

Avrupa’da yapılan tüm aramalarda payı yüzde 90’ları bulan Google’ın kendi alışveriş ve reklamlarını öne çıkararak avantaj sağladığı sonucuna varan AB Komisyonu, Google’a gönderdiği itiraz mütaalalarıyla bu iki alandaki rekabet ihlali suçlamasını resmiyete döktü.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, Google’ın en önemli hizmetinin aramalar olduğunu anımsatarak, şirketin aramalarda çıkan reklamlardan önemli gelir sağladığını söyledi.

PARA CEZASI ALABİLİR

AB Komisyonu, bu yeni soruşturma kararı ile Google'a yönelik incelemelerinin kapsamını alışveriş, reklam ve Android olmak üzere 3 alana genişletmiş oldu.

Google'ın AB Komisyonu'nun mütalaasına cevap vermek için 10 haftası bulunuyor. Hakkındaki suçlamalarla ilgili AB Komisyonu'nu ikna edememesi halinde Google, rekabet ihlalini sonlandıracak değişiklikler yapmaya zorlanacak. AB Komisyonu Google'ın atacağı adımlardan tatmin olmazsa şirkete yıllık küresel gelirinin yüzde 10'una kadar para cezası uygulayabilecek. Bu durumda 2015 cirosu 75 milyar dolar olan Google azami 7,5 milyar dolar para cezasına çarptırılabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...