Kırgızistan'da hükümet istifa etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Sosyal Demokrat Partisi'nin koalisyondan ayrılmasının ardından hükümetin istifasını kabul etti.

Kırgızistan'da hükümet istifa etti
Kırgızistan'da hükümet istifa etti
GİRİŞ 26.10.2016 10:11 GÜNCELLEME 26.10.2016 10:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kırgızistan'da Sosyal Demokrat Partisi'nin koalisyondan ayrılma kararının ardından Sooronbay Ceenbekov'un başbakanlığındaki koalisyon hükümetiistifasını sundu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in, nisan ayında dört parti tarafından kurulan koalisyon hükümetinin istifasını onayladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Atambayev'in dörtlü koalisyonun dağılmasının ardından anayasa ve ilgili yasa uyarınca hükümetin istifasına ilişkin kararı imzaladığı belirtildi.

Sooronbay Ceenbekov ve hükümet üyelerinin, Kırgızistan'da yeni hükümet kuruluncaya kadar görevlerine devam edeceği ifade edildi.

Atambayev'in kurucu lideri olduğu Sosyal Demokrat Partisi, önceki gün anayasa referandumuna karşı çıkan koalisyon üyesi Sosyalist Ata Meken Partisi ile daha fazla çalışamayacağı gerekçesiyle koalisyondan ayrıldığını açıklamıştı.

YORUMLAR 3
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    vah kirgizlar vah ulan nedir bizim bu hain köpeklerden cektigimiz yaw, hakmi ediyoruz acaba bi düsünmek lazim...?( nasilsaniz öyle yönetilirsiniz..?)
    Cevapla
  • Fetö 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö işbaşında Allah yardımcıları olsun kırgız kardeşlerimizin. Rusyanın bahçesinde Amerikan emperyalist oyuncağı oldular.
    Cevapla
  • antalya 7 yıl önce Şikayet Et
    Kırgızistan' a kaçanlar boş durmamış demekki...Yeni bir oluşum peşindeler, çok da müsaitler Fetö tabiatına uymaya. Herkez Türkiye neymiş nasıl güçlüymüş size baktıkça görecek. Yakındır size de darbe. Biz bağrımızdan çıkan bu çeteyi tarihe gömdük, size de tavsiye ederiz, uzak durun bunlardan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...
Fransız başkandan skandal Türkiye haritası paylaşımı