Lavrov'dan PYD açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'PYD'nin Cenevre'ye katılması için Türkiye'yle diyaloğu sürdürüyoruz' açıklaması yaptı.

Lavrov'dan PYD açıklaması!
Lavrov'dan PYD açıklaması!
GİRİŞ 22.03.2017 15:02 GÜNCELLEME 22.03.2017 15:18
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, PYD'nin İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Suriye barış görüşmelerine katılması konusunda Türkiye ile diyaloğu sürdürdüklerini söyledi.

Demokratik Kongo Cumhuriyetli mevkidaşı Jean-Claude Gakosso ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov'a, PYD'nin Cenevre görüşmelerine katılmasına ilişkin bir soru yöneltildi.

"Kürtlerin Cenevre görüşmelerine nasıl dahil edilebileceği konusunda bir çözüm bulmak çok önemli" diyen Lavrov şöyle devam etti: "Fakat bunu yapmak çok kolay değil. Türkiye'nin tavrını biliyorsunuz. Türk partnerlerimizle, Astana'daki temaslarımız da dahil olmak üzere, bu konuya bir çözüm arayamaya devam edeceğiz. Bu konuyu ertelemek mümkün değil, tıpkı Kürtlerin Cenevre sürecine katılamayacağını söylemenin mümkün olmadığı gibi."

Lavrov ayrıca, Kürtleri Cenevre görüşmelerine dahil etmenin, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 21
  • TÜRKİYE 7 yıl önce Şikayet Et
    topyekün tüm dünya ülkeleri saldırıyor. Birlik olalım. bırakın erdoğan ahmet mehmeti. İlk önce vatan sözümüzü hatırlayalım.
    Cevapla
  • eee 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bir iş çeviriyor abd ile antlaşma yapmış belli ve tüm türkiyenin kenetlenmesi lazım yok durumumuz yaş
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    uyanın artık Amerika ve Rusya ikili oynuyor. kürt devletini kurmak için elinden geleni yapıyor
    Cevapla
  • Birdost 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyunu cozmek cok zor gorunuyor. Kim kimin uzerine oynuyor o da belli degil. Ama gorunen o ki kimin kime oynadigi ancak 16 Nisan 2017 den sonra ortaya cikacak. Hersey ya Turkiye nin lehine ya da tam aleyhine donecek ve bu uzun bir takvime baglanacak. Bunun sonucun da iki sey olacak ya Turkiye nn onu acilip ucacsgiz. ya da tam bataga saplanacagiz. Bir dostumun dedigi gibi ALLAH Turkiye halki icin neyi layik gormusse onun uygulanmasini saglayacak. ALLAH tan medet kesilmez. ALLAH biz Turk Milletini gazaba ugratmaz cun ku nekadar da kotulessek gonlumuzde hep ALLAH vardir. Bu ulke gonulden inananlarin Imani uzerine insa edilmistir.
    Cevapla
  • İhtiyar 7 yıl önce Şikayet Et
    Dua edelim bunların gözü dönmüş bizi bitirmek istiyorlar zaten ölmeyecekmiyiz paniğe gerek reise güvenelim doğru yaptığına yürekten inanıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak
Uzmanlar: İsrail'in Gazze'deki amacı Philadelphia Koridoru'na ulaşmak