ABD'den YPG açıklaması: Kimseye söz vermedik

ABD Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK ile olan ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu

ABD'den YPG açıklaması: Kimseye söz vermedik
ABD'den YPG açıklaması: Kimseye söz vermedik
GİRİŞ 20.05.2017 23:22 GÜNCELLEME 20.05.2017 23:22
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığında sorumlu Müsteşar Yardımcısı olan Jonathan Cohen, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK ile olan ilişkisinin "geçici" ve "taktiksel" olduğunu söyledi.

Cohen, Washington'da faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Ortadoğu Enstitüsünde düzenlenen "ABD-Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler" başlıklı panele katılarak ABD ile PYD/PKK arasındaki ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Jonathan Cohen, "Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz var. Çünkü Suriye’deki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın (DEAŞ'tan) geri alınmasında önemli bir role sahip. YPG ile ilişkimiz geçici ve taktikseldir.” ifadelerini kullandı.

'KİMSEYE SÖZ VERMEDİK'

Cohen, YPG unsurlarının Rakka operasyonu çerçevesindeki eylemleriyle ilgili bir soruya cevap verirken, "Biz YPG'ye hiçbir söz vermedik. Bu savaştalar çünkü bu savaşta olmayı istiyorlar. Kendilerine göre elbette motivasyonları var." değerlendirmesini yaptı.

Cohen, "Irak ve Suriye'den tamamen çıkarılana kadar Türkiye ve ABD DEAŞ'a karşı beraber savaşmaya devam edecek. Terörün her türlüsüne karşı Türklerle birlikte mücadele etme çizgimize bağlıyız." dedi.

Terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığına da işaret eden Cohen, Musul'un kurtarılmasından sonra ABD'nin hem Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hem de merkezi Irak yönetimi ile iş birliği halinde Sincar konusuna daha yakından eğileceğini vurgulayarak, PKK'nın "ister gönüllü ister başka şekilde" oradan çıkarılacağını belirtti.

Ayrıca Cohen, Suriye ve Irak'taki demografik yapının değiştirilerek fiili durum yaratılmasına karşı olduklarını ve yerel unsurların kendi geleceklerine karar vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 50
  • bunlara guvenilmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Seversiniz sevmezsiniz rahmetliTurkes derdiki turkiyeyi korumak ve dunyada soz sahibi olmak istiyorsaniz.Istihbaratiniz guclu olacak.Turk milletini kim bolmek istiyorsa,bu ab ,abd,rus,cas,cus,fis olsin farketmez icratini yapacaksin,kendi taktigini uygulayacaksin yani hangi dilden anliyorlarsa.
    Cevapla
  • Vatan sever. 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye şu anda terör örgütleri tarafından işgal edilmiş,osavş yüzünde üç buçuk milyon mültecininde canını kurtarmak içinde ülkemize sığınmış bulunmaktadır.Türkiye bu şartları göz önüne alarak defaten uyarılara rağmen savaş devem ediyorsa bu savaşında birileri tarafından bitmesi engelleniyorsa,başta BM ve batıya son bir gayretle uyararak güvenli bölge sağlamak için acil o bölgelerde temizliğe gidilmeli o kahbelerinde böyle adi çirkin gösterilerinede meydan vermemelidir.İşte gün o gündür şu görüntülerde o harekatın başlama sebebplerinin kanıtı olsa gerek.ALLAH hainliklere rağmen ülkemize zeval vermesin.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınırdaki Türkiyedeki terör durmadıkca Türkiye Pkk,nın/Pyd_Ypg,nin kökünü kazıyacak artık ABD,lilerde inanmaya başladılar şimdi biz kimseye söz vermedik diyorlar? :)
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazılı taahhüt alınmadan ve taahhüt yerine getirilmediği takdirde yapılacaklar yazılmadan bunlara inanılmaz. Münbiç için de bir çok söz verildi ama sadece lafta kaldı. Acilen yazılı anlaşma yapılmalı ve uyulmadığı takdirde yaptırımları olmalı!
    Cevapla
  • pasa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapilacak sey ortada ...Madem abd rusya bizi iplemedi buzde en ufak tehtidde bunların kokunu kaziycaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe