Ukrayna'da patlama! 24 bin kişi tahliye edildi

Ukrayna’da bir askeri cephanelikte daha patlama yaşandı. Vinnitsa iline bağlı Kalinovka kasabasında bulunan, ülkenin ikinci büyük cephaneliğinde yangın çıktı.

GİRİŞ 27.09.2017 09:44 GÜNCELLEME 27.09.2017 10:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna'da bir askeri cephanelikte daha patlama yaşandı. Vinnitsa iline bağlı Kalinovka kasabasında bulunan, ülkenin ikinci büyük cephaneliğinde yangın çıktı. 

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Vinnitsanın merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kalinovka'da bulunan Yaguar adlı askeri birliğin içindeki cephanelikte dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangının etkisiyle mühimmat depolarında patlamalar oldu. 24 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

188 bin tonluk askeri mühimmatın bulunduğu cephanelikte, Smerç, Uragan, Grad füzelerinin de muhafaza edildiği bildirildi.

Ukrayna'nın Harkov iline bağlı Balakleya ilçesinde bulunan, ülkenin en büyük cephaneliğinde geçen mart ayında büyük bir yangın çıkmış, ilçede yaşayan binlerce kişi tahliye edilmişti. Geçtiğimiz günlerde de Mariupol ilindeki bir cephanelik, çıkan yangında ciddi hasar görmüştü.

Yangının, diğer olaylarda olduğu gibi, ülkenin savunma altyapısına darbe vurmak için yapılan bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • saga 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu üç cephanelikteki yangın ve patlamaların ardında Ruslar var. Onlara tarafından bu suikastlar yapılmıştır. Ukrayna eğer Rusya'ya cevap veremezse bu patlamalar devam eder gider.
    Cevapla
  • Samet Ergül 6 yıl önce Şikayet Et
    Plan kuranlar planlarını devreye sokuyor. Biz ise Irak ta altın tepsi ile sunulan şehirleri girip alamıyoruz.
    Cevapla
  • Kerkük 6 yıl önce Şikayet Et
    Moskofun İşidir
    Cevapla
  • kaan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar sakar millet gormedim gecende cernobil yaptilar nukler patladi bunlarla birileri lgilensiz
    Cevapla
  • DobraDobra 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslardir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!