Prens Selman'a kötü haber! Vazgeçmeyecek

Son dönemde Kral Selman bin Abdulaziz’in tahttan feragat ederek oğlu Muhammed bin Selman için tahttan çekileceği iddiaları üzerine Suudi bir yetkili açıklama yaptı.

Prens Selman'a kötü haber! Vazgeçmeyecek
Prens Selman'a kötü haber! Vazgeçmeyecek
GİRİŞ 12.11.2017 12:29 GÜNCELLEME 12.11.2017 12:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dönemde artan yaşanan gözaltılar ve soruşturmalar kapsamında Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın tahta hazırlandığı ve mevcut Kral Selman bin Abdulaziz’in oğlu için tahttan feragat edeceği iddialarına Suudi bir yetkiliden açıklama geldi.

“Kral Selman bin Abdulaziz’in tahttan çekilme ihtimali yok” diyen yetkili, Kralların en ağır sağlık koşullarında bile tahttan vazgeçmediğinin altını çizdi.

Kral Fehd bin Abdülaziz el-Suud'un en ağır sağlık koşullarında bile ölümüne kadar tahttan çekilmediğini hatırlatan yetkili, Selman bin Abdulaziz'in daha sağlıklı olduğunu ve mükemmel" fiziksel ve zihinsel durumda olması hasebiyle görevden ayrılmasının düşünülemeyeceğini söyledi. 

Kral Fehd bin Abdülaziz el-Suud, 1982 yılında tahta çıkmış, 1995'te kalp krizi ve felç geçirmesine rağmen 2005'te vefat edene kadar ülkenin Kralı olarak kalmıştı.

Suudi Arabistan Kraliyet ailesinde bugüne kadar Krallar hayattayken istifa eden tek bir örnek mevcut.

1964 yılında Suud bin Abdülaziz el-Suud, aile bireylerinin baskısı üzerine kardeşi Veliaht Prens Faysal bin Abdülaziz el-Suud için tahtı terk etmiş, yeni Kral Faysal, mali krize karşı geniş güçler talep etmişti. 

 



HAZİRAN AYINDA VELİAHT PRENS OLMUŞTU

Haziran ayının sonlarında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud bir fermanla, Savunma Bakanı olan oğlu Muhammed bin Selman'ı yeni veliaht prens olarak atamıştı.

31 yaşındaki Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, fermana kadar Veliaht Prens olan 57 yaşındaki ve Kral'ın yeğeni Muhammed bin Nayef'in yerine geçmiş, Sadakat Konseyi'nde onaylanan fermana göre görevinden azledilen bin Nayef karara uygun bir şekilde yeni Veliaht Prens'e bağlılık yemini etmişti.

eni veliaht prens, henüz 31 yaşında olmasına karşın ülkenin savunma politikalarını yönetiyor ve büyük ekonomik meselelerde babasına yardımcı oluyor. Suudi Krallığı'nın bir sonraki kralı olacak olan Muhammed bin Selman, cesur, hırslı ve risk almayı seven yapısıyla tanınıyor.

"ILIMLI İSLAM'A DÖNÜŞ YAPACAĞIZ"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Abdulaziz El Suud, Ekim ayının sonlarında başkent Riyad'da 88 ülkeden 3500 kişinin katıldığı büyük yatırım konferansında çok önemli açıklamalarda bulunmuş Suudi Arabistan'ın 'ılımlı İslam'a' dönüş yapacağını açıklayarak, "Hayatlarımızın 30 yılını aşırı fikirlerle anlaşmaya çalışarak geçirmeyeceğiz, onları bugün yok edeceğiz" demişti.

Modern Suudi krallığının yüzü olacağı düşünülen Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan petrole bağımlı ekonomiden kurtarmayı hedefleyen 'Vizyon 2030' isimli projenin de arkasındaki isim olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 18
  • Vizyon 6 yıl önce Şikayet Et
    Vizyon 2030' nin arkasındaki ismin arkasındaki isim; abd.
    Cevapla
  • Bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik dinine girin türkiye gibi bir arap dünyaya bedel olur
    Cevapla
  • Kral dümeni 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudlarda krallık babadan oğula geçmiyordu. Kralın en büyük kardeşine geçmeli. Abdnin ittirmesi ile oğul selman a vermeye çalışıyorlar. Ben kabul etmiyorum.
    Cevapla
  • Sinan Can 6 yıl önce Şikayet Et
    At izi it izine karışmış sünnet terkedilmiş, sözde müslüman bunlar.Bir tanesinin kralının Kuran-ı kerim okurken videosunu gören varmı bütün müslüman ülkeler dahil.
    Cevapla
  • İsmet 6 yıl önce Şikayet Et
    İslamın ılımlısı nasıl oluyorki !? Efendimiz hz Muhammet ( sav) e birileri gelseydide biz ılımlı müslümanız deseydi ! Acaba ne derdi ki onlara ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık