Kirli ittifak! Türkiye'ye karşı anlaştılar

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan YPG’li teröristler ve Esed rejiminden yetkililer, Türkiye’ye karşı ittifakı itiraf etti.

Kirli ittifak! Türkiye'ye karşı anlaştılar
Kirli ittifak! Türkiye'ye karşı anlaştılar
GİRİŞ 11.02.2018 11:03 GÜNCELLEME 11.02.2018 15:57
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Suriye’nin diğer bölgelerinde çatışan Esed rejimi güçleri ve YPG’li teröristlerin Türkiye’ye karşı kirli ittifakı, uluslararası haber ajansı Reuters’a verdikleri röportajlarla, bu sefer de kendi ağızlarından doğrulandı.

Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na başlamasıyla birlikte, Afrin’i kontrol eden YPG’li teröristler, Esed yönetiminden askeri destek istese de, bu amaçlarına ulaşamadılar. Ancak Esed rejimi, diğer bölgelerdeki teröristlerin Afrin’e ulaşması için kendi kontrolündeki bölgelerden geçmesine izin veriyor.

 

 

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin öncülüğündeki SDG’nin sözcüsü Kino Gabriel, “Afrin’e destek yollamanın farklı yolları olsa da, en temel yol rejimin kontrol ettiği yerden geçiyor. İki taraf da Afrin’e destek yollama konusunda mutabakata vardı” dedi.

Esed rejiminin önemli komutanlarından biri de, isim vermeme şartıyla yine Reuters’a konuşarak, teröristlere yardım ettiklerini doğruladı. YPG’nin kendileriyle ittifaktan başka bir seçeneği olmadığını ifade eden komutan, teröristlerin kendi toprakları üzerinden Afrin’e geçişine ses çıkarmadıklarını da belirtti.

Şu anda YPG’nin kontrol ettiği diğer bölgelerden Afrin’e destek göndermesi için, teröristlerin Halep’te rejimin kontrol ettiği toprakları kullanması gerekiyor.

YORUMLAR 101
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Topu gelsin! Türk,ün hedefi Kızıl Elma,dır ve hiç bir güç bunu önleyemeyecek!!
    Cevapla
  • fırat 6 yıl önce Şikayet Et
    İran askerlerini çekmeye başladı...ve Rusya çok pasif oldu...istemeden İsrail saldırı hazırlıklara başladı... Suriye de oyuncu kadrosu 180 derece farklılaşacak.....bakalım kim kim oldu...Esad tek başına kalır...
    Cevapla
  • m.karakoç 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail haber kaynağıyla yol alın bakayım
    Cevapla
  • Oyun 6 yıl önce Şikayet Et
    Kısa vadede Esad ypg ye göz yumsa da baş düşmanı. Bırakalım Türkiye gebertsin diyor.
    Cevapla
  • adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki bilmiyorduk bunlar zaten işin başından beri birlikteler hepsi amerikan uşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı